top of page

Zonder boerenverstand worden wij een ontwikkelingsland.

Stikstofakkoord een sociaaleconomisch bloedbad.

Vrijdag trokken ongeveer 4000 Vlaamse tractoren naar Brussel om te protesteren tegen de stikstofplannen van de Vlaamse Regering. Door de massale opkomst zat de Kleine Ring rond Brussel muurvast. Persoonlijk ben ik heel blij met dit sterke signaal en hoop ik oprecht dat onze Vlaamse politici rekening houden met de zeer terechte grieven van onze boeren. "Het stikstofakkoord zoals het nu voorligt, zorgt voor een sociaaleconomisch bloedbad", schrijven de landbouworganisaties in een gemeenschappelijk persbericht. Ik vind dat de boeren zich eigenlijk nog vrij lang rustig hebben gehouden en ik begrijp nog altijd niet waarom onze politici zo dwaas zijn om te geloven dat er een stikstofprobleem is. Stikstof is dan ook ontzettend nuttig, want het is essentiële voeding voor de natuur. Zonder stikstof groeit er niks en met extra stikstof zorg je dat gras en planten beter groeien. Stikstof is trouwens uitermate belangrijk voor planten in het algemeen en voor landbouwgewassen in het bijzonder. Stikstof bevordert de groei van de plant en de fotosynthese. Het is een essentieel bouwelement voor eiwitten en DNA. Dit leren onze kinderen op de lagere school, maar blijkbaar zijn onze wereldvreemde politici dit vergeten? Als er in het nieuws wordt gesproken over stikstof, dan gaat het eigenlijk over stikstofoxide. Dan hebben we het vooral over stikstof die wordt verbrand door dieselmotoren (auto’s, luchtvaart). Minister Zuhal Demir vindt de koeien een probleem, maar als ik zou moeten kiezen tussen een nacht in een stal slapen met een koe of met een wagen met een draaiende motor, dan weet ik het wel. De stikstof die boeren gebruiken wordt overigens volledig opgenomen door de bodem en wordt verbruikt door de planten. Hier is geen enkel probleem mee, integendeel. Factcheckers zullen uiteraard beweren dat dit niet klopt, zij zouden blijkbaar liever in de stal slapen met de wagen met de draaiende motor. We hebben de laatste jaren dan ook geleerd dat deze factcheckers het quasi nooit bij het rechte eind hebben. Onze politici én onze media missen helaas ook serieus wat boerenverstand en als dit niet snel terugkomt dan vrees ik effectief dat we steeds meer evolueren naar een ontwikkelingsland. Gelukkig doorprikken steeds meer mensen de ballon der leugens en bedrog.


Wuhanlek toch geen complottheorie.

Deze week was er overigens wederom grappig nieuws waarmee opnieuw werd aangetoond dat onze factcheckers de bal serieus hadden misgeslagen. The Wall Street Journal schrijft dat uit een bijgewerkte geheime studie uit 2021 van het Amerikaanse Energiedepartement blijkt dat COVID-19 waarschijnlijk ontstaan zou zijn door een lek in een laboratorium. Nobelprijswinnaar Luc Montagnier, de man die in 1983 hiv ontdekte en daarvoor de Nobelprijs kreeg, beweerde al in april 2020 dat het nieuwe coronavirus niet van natuurlijke oorsprong is en in een laboratorium is ontstaan. Montagnier claimde toen al dat COVID-19 per ongeluk uit een lab in Wuhan is ontsnapt. Pseudo-experten en factcheckers zoals Marc Van Ranst, Rien Emmery en Maarten Keulemans beweerden toen dat dit een dwaze complottheorie was. Deze laatste houdt trouwens nog steeds voet bij stuk en stelt dat The Wall Street Journal en de FBI bewust fake nieuws verspreiden. Hij maakt zich dan ook elke week opnieuw wat belachelijker. De kans dat een virus spontaan ontstaat op een willekeurige markt die heel toevallig vlak bij een virusontwikkelingslab gesitueerd is en dat dat geen verband heeft met elkaar is dan ook ontzettend klein. Je moet toch geen al te hoog IQ hebben om dit te begrijpen? Ontzettend veel mensen werden echter jarenlang gecensureerd en belachelijk gemaakt wanneer ze deze “complottheorie” poneerden.


Mondmaskers drama voor onze planeet.

De lijst met zogezegde complottheorieën is ondertussen overigens al best lang geworden. Kritische stemmen hadden gelijk over de onnuttige lockdowns. Ze hadden gelijk over de vaccins. Ze hadden gelijk over de boosters. Ze hadden gelijk over de manipulatie van de COVID-cijfers. Ze hadden gelijk over het dodelijk ziekenhuisprotocol. Ze hadden gelijk over Ivermectine. Intussen staat ook vast dat natuurlijke immuniteit beter is dan vaccinatie, dat de vaccins niet vermijden dat je de ziekte krijgt, dat maskers niet werken tegen dit virus. De maskers waren trouwens een veel groter drama voor onze planeet dan de zogezegde schadelijke stikstof. Deze week raakte bekend dat we tijdens de “pandemie” elke maand wereldwijd maar liefst 129 miljard mondmaskers hebben gebruikt en weggegooid. Nu vervuilen deze wereldwijd oceanen en verstoren ze bovendien ook onze planeet. Geen enkele politicus of milieuactivist vindt dit blijkbaar een probleem. Integendeel, in onze Belgische ziekenhuizen is het nog steeds verplicht deze mondmaskers ten alle tijden te dragen. Ik vraag me af hoelang het nog moet duren vooraleer ook daar het gezond boerenverstand wederkeert. Dit gezond verstand lijkt bij andere Europese politici wel stilaan terug te keren overigens. Italië is namelijk van plan tegen Europese plannen te stemmen om de verkoop van nieuwe benzine- en dieselauto's te verbieden. Dat zegt de minister van Energie, Gilberto Pichetto Fratin. De Europese Commissie wil de verkoop van brandstofauto's per 2035 verbieden. Maar ook in Duitsland worden ze stilaan en gelukkig eindelijk wakker. De Duitsers dreigen het Europese verbod op de verkoop van benzineauto’s vanaf 2035 te torpederen. Volgens de Duitse minister van Financiën Christian Lindner is de technologie achter de verbrandingsmotor onmisbaar voor “exportland Duitsland”. Ik maak me dan ook weinig zorgen over de dwaasheden van onze Europese politici die zo graag onze auto’s met verbrandingsmotor willen bannen. Dit is gewoon onmogelijk en steeds meer mensen zullen dit beseffen. De kiezers gaan dwaze politici ook steeds meer afstraffen de volgende jaren.


Televisie-experten schieten in eigen voet.

Ik zie de toekomst dan ook vrij positief in. Elke dag wordt de kritische groep groter. Een jaar geleden geloofden bijna alle Vlamingen nog in het corona-narratief en vond een overgrote meerderheid van de bevolking wat ik schreef over dat thema totale onzin. Ondertussen snapt een overgrote deel van de mensen dat het net mensen zoals Marc Van Ranst, Rien Emmery en Maarten Keulemans waren die veel onzin hebben verkocht. Dit proces zal de volgende weken en maanden nog meer doorzetten. Krampachtig zullen deze malle figuren nog kritische stemmen trachten te vernederen, maar ze schieten op die manier steeds harder in eigen voet en zorgen er zo zelf voor dat het narratief nog sneller zal instorten. Het wordt nadien ook veel moeilijker om andere leugens, zoals bijvoorbeeld de klimaatonzin, vol te houden omdat iedereen zal begrijpen hoe we werden gemanipuleerd en bedrogen. We hebben de strijd om de waarheid al gewonnen en daarom moeten we zelf niet meer in strijd gaan, maar gewoon rustig en op basis van feiten uitleggen wat er allemaal speelt. Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt ze wel…


Naar een beetje oude, maar eigenlijk zeer goede gewoonte eindig ik ook graag vandaag met enkele quotes die professor Rik Torfs deze week deelde via Twitter:


“Duitsland blokkeert Europees verbod op benzine- en dieselwagens.” Een bewijs dat het magische zinnetje ‘het moet van Europa’ relatief is als mensen dat echt willen.


Humor is niet meer van deze tijd. Hij discrimineert en geeft mensen een gevoel van onveiligheid. Hopelijk komen er gauw strengere regels die deze indirecte vorm van machtsuitoefening efficiënt beteugelen.


“Meerderheid van zijn studenten kan professor Mattias Desmet wél appreciëren.” Goed dat we dat nu ook weten. Een verrijkend element in een beslist niet ‘waardevrije’ discussie.


“ACV-voorzitter Marc Leemans wil zelf stoppen, maar laat zich ontslaan om op brugpensioen te kunnen.” Pure sociale fraude. Mensen die echt om de broze sociale welvaartsstaat geven, accepteren dit terecht niet langer.


We leven in een land waarin misbruik van brugpensioen door velen als gewoon 'wettelijk' gebruik wordt beschouwd. Bovendien slagen we er in België niet in hieraan een einde te maken. Als dat al niet lukt, wat mogen we dan van ons land nog wel verwachten?


De universiteit, de politiek of de kerk. Er is maar weinig verschil. Velen gaan uit zelfbehoud mee met de stroom. Weinigen durven hun eigen weg te kiezen. Voor hen koester ik bewondering, ook als ik hun meningen (helemaal) niet deel.


Steven Arrazola de Oñate


1.812 weergaven5 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

5 Comments


Arnout Jaspers: ‘Het stikstofprobleem is al grotendeels opgelost’ Nederlands wetenschapsjournalist over het onmenselijke stikstofbeleid Interview - 11/03/2023 Christophe Degreef - Leestijd 12 minuten https://doorbraak.be/arnout-jaspers-het-stikstofprobleem-is-al-grotendeels-opgelost/ Het gaat prima met de natuur in de Lage Landen, zegt de Nederlandse wetenschapsjournalist Arnout Jaspers. Voor hem is de stikstofdiscussie dan ook onwetenschappelijk en semireligieus. Jaspers vatte het allemaal samen in zijn bij momenten opvoedkundige boek ‘De Stikstoffuik’, sinds een week vers van de pers. ‘Eigenlijk doen milieubewegingen vandaag aan desinformatie.’ Jaspers is fysicus van opleiding, naar eigen zeggen ‘een echte bètawetenschapper’, met daarnaast ook een immense passie voor wiskunde. Hij heeft als zelfstandig journalist altijd van zijn pen kunnen leven. De jongste jaren zag hij een duidelijke verschuiving in de mainstreampers. ‘De wetenschapsjournalist was voorheen iemand …


Like

Erik Van Horen
Erik Van Horen
Mar 07, 2023

Het ontzweren van de Wuhan theorie lijkt echter te passen in een rijtje opjuttende anti China lekken van toespraken van Amerikaanse generaals en ludieke Chinese spionage balonnen boven de VS.

Ik hoor echter niet over de betrokkenheid van A. Fauci als mede opdrachtgever van het onderzoek van dat Wuhan lab. Het Amerikaanse volk wordt na Ukraine voorbereid op de aanstaande oorlog met China in 2025.

En wat meer is, het zou de politici in Europa moeten laten zien dat de VS hen laat vallen als een baksteen van zodra zij een ander kortetermijn objectief hebben gevonden.

Het toont ook dat het WEF ook maar een instrument is van de echte mensen met macht.

Like

Het Wuhanlek

In onderstaand artikel analyseert Robert W. Malone MD, MS de documenten die Project Veritas een jaar geleden op hun website publiceerden over de oorsprong, de verspreiding en de verantwoordelijken hiervoor, van SARS-CoV-2.

Documenten die nauwelijks de mainstream media haalden.


Uit de militaire documenten blijkt dat SARS-CoV-2 met het GoF-onderzoek gecreëerd werd en onbedoeld lekte tijdens het onderzoek.

Dit onderzoek startte in 2018

Het doel van het Ecohealth-programma, in het voorstel 'DEFUSE' genoemd, was om vleermuizen te inoculeren in de grotten van Yunnan in China, waar zoals bevestigd het SARS-CoV werd gevonden. Ogenschijnlijk om een SARS-CoV-pandemie te voorkomen: het immuunsysteem van de vleermuizen zou zo worden versterkt om te voorkomen dat er een dodelijke SARS-CoV epidemie uitbrak. Het vakjargon dat…


Like

Wim Vlemings
Wim Vlemings
Mar 05, 2023

Toen ik in 2021 dacht dat er niemand dacht zoals ik heb ik u leren kennen op twitter. De kracht die ik daar vond ben ik sinds toen niet meer kwijtgeraakt. 1000maal dank

Like

Prof. Hanekamp: ‘Stikstofnormen zijn volslagen onwetenschappelijk

04/03/2023 Winny Matheeussen - Leestijd 12 minuten


https://doorbraak.be/prof-hanekamp-stikstofnormen-zijn-volslagen-onwetenschappelijk/


De wetenschappelijke onderbouwing van het vooropgestelde stikstofbeleid blijkt te rammelen. Tot die conclusie komt prof. dr. Jaap C.Hanekamp, scheikundige aan oa. het University College Roosevelt van de Universiteit Utrecht. Het rekenmodel VLOPS, gebruikt om impactscores van landbouwbedrijven te berekenen, presteert ondermaats. Ook bij de kritische depositiewaarden heeft hij zo zijn vragen. Volgens Hanekamp plegen ecologisten een ondemocratische coup op de maatschappij.


‘De Wetenschap’ wordt door lobbygroepen en politici graag gebruikt om hun agenda te ondersteunen. Daarbij hanteren ze een stelligheid die op zich onwetenschappelijk is. Dat was zo tijdens de coronacrisis en blijkt nu ook het geval te zijn in het stikstofdossier. Zekerheden…

Like

Met uw kleine steun blijft deze website online zonder reclame

Doneer een bedrag naar keuze. Met €1 euro zijn wij al enorm tevreden.

Dankjewel voor uw steun!

bottom of page