top of page

Zonder Boeren Geen Eten

Is er nog toekomst voor een boerengezin? Waar moeten ze heen voor een ander begin? Het boer zijn is een roeping die woont in zijn hart. Die regels en keuzes die maken verward. Dit zijn de eerste regels uit een lied dat Pierre Kartner, alias Vader Abraham, uitbracht in 2019 om de protesterende boeren in Nederland te steunen. Het oudste beroep van de wereld is boer. Maar een veelkoppig monster ligt in Den Haag op de loer. Dat voelt voor ‘n boer als een pijl in zijn hart. Dan daag je hem uit dan heb je hem getart. Naar mijn mening maakte Vader Abraham vijf jaar geleden de juiste analyse. Er is inderdaad een veelkoppig monster met een andere agenda die het oudste beroep ter wereld liever wil zien verdwijnen. Het veelkoppig monster duwt een model door dat ze in de markt zet als neoliberalisme. Zij wil alle voedsel creëren in bedrijven. In heel grote bedrijven. Omdat dit zogezegd beter is voor het milieu en natuurlijk ook voor ons klimaat. Als kritische lezer zal u vermoedelijk opwerpen dat we met een overheidsbeslag van meer dan 50% moeilijk kunnen spreken van liberalisme en u heeft gelijk. Het veelkoppig monster wil ons doen geloven dat we steeds meer vrijheid hebben maar dit neoliberalisme is eigenlijk gewoon verpakt communisme. Een kleine elite van heel vermogende mensen wil immers steeds meer controle en macht. Hiervoor gebruiken ze fake news en censuur. Ze hebben George Orwell namelijk zeer goed gelezen en gebruiken zijn werken als handboeken.

 

Dit mocht Vader Abraham, die ongeveer twee jaar geleden op zijn 87ste kwam te overlijden, ook ondervinden. Weliswaar en gelukkig pas na zijn overlijden. Vorige week kwam hij immers in het vizier van de Woke-brigade. Deze brigade helpt het veelkoppig monster om kritische stemmen te cancelen en blijkbaar was de tijd nu ook gekomen om de sympathieke Nederlandse volkszanger te schrappen uit de geschiedenisboeken. De reden? Toen in 1973 de oliecrisis uitbrak, nam vader Abraham een duet op met boer Koekoek van de Boerenpartij. In dat lied werden de Arabieren beschuldigd van het creëren van de oliecrisis. Historisch gezien is dit compleet terecht maar dat maakt niet uit voor de Woke-brigade. In 1975 maakte vader Abraham echter een nog stouter liedje: Wat doen we met die Arabieren hier. “Want ze zijn niet te vertrouwen / Bij onze mooie vrouwen,” zong de volkszanger. Beide liederen waren blijkbaar genoeg voor het veelkoppig monster om een fatwa uit te spreken over Vader Abraham.

 

Terug naar de boeren. Zij hebben de laatste jaren in heel Europa zeer goed begrepen dat zij loonslaven zijn geworden van het grootkapitaal, met de urgentie om steeds te groeien en meer te investeren. Ondertussen zijn ze hun zelfstandigheid kwijt en werken ze aan een hongerloon. De regimepers, die ook steeds meer een verlengstuk is van het veelkoppig monster, deed deze week heel erg haar best om de protesten negatief te framen. Enkele weken geleden hadden ze nog geprobeerd om de protesten gewoonweg te verzwijgen. Over de massale boerenprotesten in Duitsland werd immers zo goed als met geen woord gerept. Het grappige is dat dit stilzwijgen de boeren net heeft getriggerd om ook zelf op straat te komen in Frankrijk, Nederland en in ons land. Nu dit is gebeurd kon de regimepers het natuurlijk niet meer verzwijgen maar natuurlijk werd er vooral ingezet op negatieve framing. Gelukkig lijkt dit niet te werken. Een peiling van NOS in Nederland toonde vrijdag aan dat 74% van Nederlanders achter de boeren staan. De media deed hier in ons land nochtans goed haar best. In tegenstelling tot de klimaatactivisten die altijd positief geprojecteerd worden, werden de boeren neergezet als asociaal en gevaarlijk. Heeft u de boeren winkels zien plunderen en auto’s zien in brand steken? Ik alleszins niet. En ik zal maar niet schrijven wie dat geregeld wel doet. Het is echter wel zeer positief dat een meerderheid van de bevolking lijkt te beseffen dat onze boeren vechten vóór het behoud van onze welvaart en dat de klimaatextremisten net vechten tégen onze welvaart. Boeren vechten voor hun voortbestaan, klimaatactivisten om ons hun ideologie op te dringen. Hiervoor worden ze trouwens goed betaald door het veelkoppig monster. Vooral George Soros is hiervoor bekend. Hij schenkt jaarlijks miljarden aan organisaties die zich inzetten voor een eerlijkere, groenere en transparantere wereld. Veel klimaatactivisten krijgen zo een maandelijks loon dankzij deze Amerikaans miljardair. Eigenlijk zijn ze op die manier klimaathuurlingen. Helaas is ook de academische wereld besmet met het virus van het veelkoppig monster. Op onze scholen en universiteiten worden onze kinderen steeds meer gebrainwasht. In plaats van kritisch te leren denken worden ze overspoeld met Woke-Waanzin en wordt angst er met de paplepel ingelepeld. In de les aardrijkskunde moesten wij vroeger leren over de landen, vandaag gaat het vooral over klimaatonzin die gebaseerd is op totaal onbetrouwbare modellen.

 

Die onbetrouwbare modellen komen trouwens steeds vaker terug. Ook bij de boeren. Want het veelkoppig monster vond het nodig om ons allemaal te doen geloven dat stikstof een gigantisch probleem is. De waarheid is ook hier weer Orwelliaans getint. De natuur heeft juist stikstof nodig. Het is een belangrijk bestanddeel van bijvoorbeeld eiwitten en DNA en is dus een noodzakelijk element voor al het leven op aarde. De lucht om ons heen bestaat voor 79% uit stikstofgas (N2). Mensen en dieren kunnen dit niet gebruiken, maar planten wel. Dit wil echter niet zeggen dat we er helemaal niet op moeten letten. Een teveel aan stikstof kan inderdaad een evenwicht in de natuur verstoren omdat bepaalde planten dan sneller gaan groeien waardoor andere planten het moeilijker krijgen. Van alle ammoniak die wordt uitgestoten in ons land komt ongeveer 33% van de landbouw. Het hypocriete is echter dat dit van alle tijden is maar pas de laatste jaren op de agenda is gekomen. Bedrijven mogen trouwens veel meer stikstof uitstoten dan boeren. Lijkt u dit goed voor ons milieu? Dat bewijst voldoende dat het hele gebeuren enkel een stok is om boeren mee te slaan zodat landbouwgrond kan worden gebruikt voor andere doeleinden. Want multinationals mogen de regels gewoon aan hun laars lappen. Het stikstofakkoord in Vlaanderen is dan ook geschreven op maat van INEOS. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) beweerde vorig jaar nog dat de stikstofuitstoot van de nieuwe Ineosfabriek in de Antwerpse haven lager zou liggen dan die van een groot landbouwbedrijf. De regimepers slikte dit zoals gewoonlijk zonder de feiten te checken. In realiteit zal de nieuwe fabriek ongeveer evenveel uitstoten als 55 grote braadkippenstallen, oftewel evenveel als de uitstoot van ongeveer 2.5 miljoen kippen. Zuhal mag ongestoord liegen, de multinationals krijgen hun zin en onze natuur wordt opgeofferd. Ik heb steeds meer de indruk dat de Agusta-affaire van de socialisten zou verbleken naast de mogelijke corruptie bij INEOS en N-VA in dit dossier. De toekomst zal zeker uitwijzen hoe de vork echt aan de steel zat.

 

Het is eigenlijk ook interessant om eens te kijken naar het kabinet van Demir. Haar adjunct-kabinetschef Jelle Van den Berghe, de architect van het stikstofdecreet, heeft een opmerkelijke achtergrond. Hij zorgde er eigenhandig voor dat het Turnhouts Vennengebied zonder onderbouwing extra maatregelen kreeg opgelegd waardoor de landbouw in deze omgeving volledig zou moeten verdwijnen. De Raad van State oordeelde dat dit niet correct is maar Zuhal lapt dit aan haar laars. Opnieuw geen respect voor de rechtsstaat, zo typisch voor autoritaire politici. Het wordt pas echt interessant als je weet dat er in dit gebied een natuurgebied ligt, met name De Liereman. Dit is opgericht door Jan Van den Berghe, vader van Jelle. Deze man voert al jaren strijd om de boeren in de regio te verjagen. Soms moet je het helaas echt niet ver gaan zoeken.

 

Misschien toch nog even een ander voorbeeld om duidelijk te maken waarom onze boeren zo kwaad zijn. In het mestactieplan dat Zuhal Demir twee jaar geleden had uitgewerkt moest 80% van de aardappelteelt in Vlaanderen verdwijnen. En wil België, meer bepaald Vlaanderen, nu net de grootste exporteur zijn van diepvries aardappelproducten. Dat komt neer op het begraven van een enorm succesvolle industrie, inclusief de frietcultuur in ons land. Gelukkig werd er door de boeren destijds ook gereageerd en is het plan van Zuhal er niet helemaal doorgeraakt. Het toont echter wel perfect aan hoe ver deze minister wil gaan om de boeren in Vlaanderen weg te pesten. Het is anderzijds wel goed dat N-VA zich open en bloot uitspreekt tegen onze landbouwers. Zo weten de boeren dat ze van N-VA niets te verwachten hebben. Net zoals de gemiddelde Vlaming trouwens. De minister wordt hoe langer hoe meer een stemmenkanon. Alleen niet voor N-VA.

 

Uiteraard kunnen en mogen we niet alles steken op onze Vlaamse politici. Zij volgen ook maar de agenda van het veelkoppig monster. Één van de belangrijkste tools van dit monster is de Europese Centrale Bank (ECB). Vermoedelijk is dit het meest machtige orgaan in Europa. ECB-president Christine Lagarde was deze week in een speech wel heel eerlijk in wat de bedoeling is voor het komende jaar. Ze liet weten dat vanaf 7 november aanstaande een CO2-krediet als onderpand zal gewaardeerd worden voor geld. Ze legde uit dat de klimaatverandering van ons vereist dat we de gehele economie en het financiële systeem opnieuw vormgeven. Dit in lijn met de "groene" Netto Nul-transitie inclusief de noodzaak om "onze koolstofvoetafdruk te verminderen in alles wat we doen, van bankbiljetten tot hoe banken toezicht houden. Dit is dus exact de reden waarom al die volgevreten partijbonzen met privéjets de wereld rondvliegen om ons duidelijk te maken dat wij een CO2-probleem hebben. Een CO2-krediet kan immers alleen waarde vertegenwoordigen als het schaars is en onder vergunning wordt gebracht. Dat kan uiteraard ook alleen als u gelooft dat er een klimaatprobleem is. Je moet het hen wel nageven, het is briljant gevonden. Concreet betekent dit dat het de bedoeling is dat wij een budget zullen krijgen waarvan we mogen gebruik maken tot het op is. Nadien kunnen enkel de rijken nog reizen want zij kunnen die nonsens bijkopen. Jan Modaal zal dan in de CO-2 gevangenis vertoeven. Onze Vlaamse en Nederlandse ministers zullen ons uitleggen dat dit vanuit Europa wordt opgelegd.

 

Gelukkig zijn er steeds meer mensen in Europa die de ballon der leugens van de elitaire bende van de EU beginnen te doorprikken. De Europese verkiezingen in juni worden in dat kader ontzettend belangrijk. Ook in ons land groeit gelukkig en zeer terecht het verzet. Verplichte renovaties, warmtepompen, digitale meters, stijgende brandstofprijzen, en prijzige elektrische auto's dragen allemaal bij aan een groeiende last voor de burger. Het lijkt erop dat wereldvreemde politici koste wat het kost hun eigen ideeën aan de samenleving willen opleggen, wat resulteert in toenemende financiële druk en belastingen voor de gewone burger. Onze excellenties hopen dat de boerenprotesten na deze week wel zullen stoppen maar gelukkig vergissen ze zich schromelijk. Het zou kunnen dat u de volgende weken af en toe iets niet kan kopen in de winkel door deze protesten. Wees dan niet boos op de boeren maar op het veelkoppig monster. De boeren verdedigen immers niet alleen hun eigen bedrijf maar ook het voortbestaan van onze voedselzekerheid. Zonder boeren hebben we immers geen (deftig) eten. Het boerenprotest is echter nog maar het tipje van de ijsberg. Elke dag zijn er meer mensen die zich niet gehoord voelen door onze overheid en door de EU. Dit komt omdat ze vanuit hun ivoren toren op ons blijven neerkijken. De geschiedenis toont echter aan dat dit altijd tijdelijk is. Elk totalitair regime is gedoemd om te mislukken en dat zal nu ook het geval zijn. Ieder groot rijk is ten onder gegaan aan de eigen arrogantie en hebzucht. De EU zal nu hetzelfde meemaken. Actie zorgt immers altijd voor reactie. Het oudste beroep ter wereld zal gelukkig altijd blijven bestaan. Vader Abraham kan op zijn beide oren verder slapen.

 

Steven Arrazola de Oñate

4.193 weergaven5 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

5 Comments


Bio en bio-dynamisch


Rudolf Steiner schreeuwde moord en brand in de jaren ‘ 20  dat de teeltaarde  in Duitsland toen al letterlijk onbruikbaar was geworden of  vergiftigd was , dus 100 jr geleden en bracht daarom  de bio-dynamische  landbouw waar bijna zo goed als niets is van terecht gekomen ,steeds weer ondermeer hetzelfde liedje , dat er niets bij  te verdienen valt etc etc , maar alles platspuiten omdat niets meer degelijk groeit brengt voor alle belanghebbenden ( Monsanto en Co ..) geld in het laadje maar vergiftigd wel de mens . Dat weet toch wel iedereen .


Staat in Antrovista :

Teveel eisen aan biologisch 

Het wordt de verkopers van biologische producten niet makkelijk gemaakt. Vanzelfsprekend moet de consument…


Like
Replying to

Nu ook nog de Europese poort open voor genetisch geminipuleerd voedsel ,nadat er al toestemming gegeven was om die gevaarlijke pesticidden van Monsanto toe telaten tenminste al voor 10jaar en  toch bewezen is dat deze kankerverwekkend zijn .


>>Ondanks alle bezwaren heeft het Europees Parlement met een meerderheid van 307 tegen 263 leden ingestemd met het vrijgeven van voedselgewassen waarvan het DNA met nieuwe technieken (CRISPR-Cas) is aangepast.

Wel is ook een voorstel aangenomen dat verplicht om op het etiket van gentechvoedsel te vermelden dat het is geproduceerd met 'nieuwe genomische technieken'. Dat zou de keuzevrijheid van de consumenten moeten waarborgen.


Eet smakelijk ! 🥶https://www.nporadio1.nl/nieuws/buitenland/097b5c3f-82cb-4213-a864-eb6e87d5b5af/europees-parlement-stemt-over-gentechvoedsel-wat-betekent-dit-voor-ons-eten


https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5408736/brussel-wil-gebruik-onkruidverdelger-roundup-langer-toestaan

Like

Ook al zouden sommige details onjuist zijn, de lijn van het verhaal is zeer geloofwaardig en wordt door talloze andere bronnen bevestigd.

Nu kunnen we in juni stemmen voor het EP. Ik woon in Wallonië en moet dus op een MEP uit Wallonië stemmen. Kan iemand mij een advies geven zodat ik een betrouwbare, integere kandidaat kan vinden die zich niet laat beïnvloeden door het ‘veelkoppige monster’?

Thanks!

Like

Weet iemand wat vader Abraham bedoelde met " wat met die Arabieren hier " ?


Ik ben gisteren gaan winkelen en ik vond die lege rekken hilarisch, wie niet luisteren wil moet voelen!


Ps: een voorraadje inslaan van producten die een jaar meegaan, is een must do!

Like

De boer lijdt onder een verouderd businessmodel. Voorbeeld van een nieuw businessmodel:

https://boerenenburen.be/nl-BE

Ha, De Liereman! Waar de licht hallicunogene roesbessen (Heidebessen, Duits: Rauschbeere) groeien, de Gagel waarmee gruutbier geproduceerd wordt. De Liereman waar de conservator een Zware Metalenfan is en een eigen handeltje opzette (ook een businessmodel, andermans merk misbruiken): 😎

Elke vereniging een eigen schandaaltje, gebeurde zelfs bij Natuurpunt.

Als straks de industrie dezelfde stikstofnormen opgelegd krijgt als de landbouw zal niemand nog in de file moeten staan op weg naar het werk, want dan is er geen werk meer om voor in de file te staan. Stikstofdecreet wordt vernietigd.


Like

Met uw kleine steun blijft deze website online zonder reclame

Doneer een bedrag naar keuze. Met €1 euro zijn wij al enorm tevreden.

Dankjewel voor uw steun!

bottom of page