top of page

Veel blabla maar uiteraard opnieuw geen boemboem

Bijgewerkt op: 9 feb.

Zowat alle Vlaamse politici scandeerden vandaag dat ze ‘het signaal’ uit Nederland begrepen hebben. Dit is best lachwekkend want ongeveer niemand gelooft nog dat zij effectief tot inkeer zullen komen en nog zaken zullen aanpassen de volgende maanden. Wat ze wel zullen doen, zoals gebruikelijk, is veel beloven om vervolgens, ook zoals gebruikelijk, die beloften weer niet na te komen. Veel blabla maar zoals gewoonlijk zal er weer geen boemboem volgen.


Je hoeft geen politiek analist te zijn om te zien dat de landslide-overwinning van Geert Wilders in Nederland een voorbode is van onze verkiezingen in juni 2024. Langzaam maar zeker lijken onze Vlaamse politici en journalisten dit nu ook te beseffen. Het lijkt er echter op dat deze mensen nog steeds in een soort verdovende roes verkeren als ze na het slechte beleid van de laatste jaren nog steeds een "wake-up call" of "signaal" nodig hebben. Ze zijn echt alle realiteitszin kwijt.


Ik kan niet anders dan geïrriteerd raken door de verbazing van politici die nu spreken over 'een signaal', alsof dat signaal niet al 20 jaar lang bestaat en zich over heel Europa laat zien. Ze jammeren nu al over rechtse winst in 2024 en leggen de schuld daarvoor bij… rechts. Dit zegt alles over hun vermeende morele superioriteit en verbijsterende arrogantie.


De verkiezingsslogans liggen al klaar: "Stem op ons, anders wint rechts en gaan we allemaal ten onder." Welk ander argument zouden ze kunnen aanvoeren? Dat zij een doeltreffend beleid voeren? Dat ze onze veiligheid en samenleving beschermen? Als je een IQ boven de 38 hebt, weet je het antwoord al. De Nederlandse verkiezingen zullen geen 'wake-up call' zijn, dat blijkt nu al uit de commentaren. De 'slimmeriken' zullen gewoon doorgaan met wat duidelijk niet werkt. Is dat niet de definitie van domheid?


De komende maanden zul je ze allemaal weer horen waarschuwen: "Pas op voor de extremistische partijen." De Vlaming heeft echter allang door dat het juist de traditionele partijen zijn die zich extreem en fout hebben gedragen. Ze hebben mensen uitgesloten op basis van vaccinatiestatus, absurde en onnodig vrijheidsbeperkende maatregelen opgelegd, denk aan de avondklok, belachelijke boetes uitgedeeld, zelfs aan kinderen van 6 jaar mondmaskers opgelegd, kerncentrales gesloten zonder een alternatief te hebben, en financieel presteren we ondermaats in vergelijking met andere landen. De verschillende regeringen hebben grandioos gefaald.


Vandaag werd in Nederland ook weer de kreet gehoord dat Wilders extreem is en velen vrezen voor een plotselinge omvorming tot een fascistische staat. Deze gedachte is eigenlijk behoorlijk onzinnig, aangezien Wilders nog steeds de uitdaging heeft om een coalitie te vormen. Een dergelijke coalitie leidt tot een regeerakkoord, dat is simpelweg een onderdeel van democratie. De linkse groeperingen willen angst zaaien en verdere polarisatie stimuleren. De meest extreme uitspraak kwam gisteren, niet verrassend, van viroloog Marion Koopmans, een goede vriendin van Marc Van Ranst, die net zo van het padje lijkt te zijn als de Vlaamse viroloog. Ze interpreteerde de verkiezingsuitslag als een gevolg van de vrije meningsuiting en pleitte voor verdere beperking ervan, wat in mijn ogen pas echt extreem is. Even extreem waren de protesten vandaag in Nederland tegen de verkiezingsuitslag. Deze mensen tonen geen respect voor de democratie. Het is waar dat er in Nederland heel wat extremisten rondlopen, vooral dan vanuit de linkerzijde van het politieke spectrum.


Ik ben het lang niet eens met alle uitspraken die Geert Wilders in de afgelopen 17 jaar heeft gedaan, maar zijn overwinning zie ik als positief voor de democratie én voor Europa. De man is al 17 jaar lang beroofd van zijn vrijheid en wordt constant bewaakt door 4 bodyguards. Hij is voortdurend gedemoniseerd, maar heeft nooit opgegeven. Deze indrukwekkende prestatie heeft hij volledig op eigen kracht behaald, zonder hulp van mediavriendjes. Dat verdient absoluut respect. De onderwerpen die Wilders aanhaalt zijn ook uiterst relevant, ook voor ons land. De aanstaande massa-immigratie is een enorm probleem waarover praten niets met racisme te maken heeft. De energiecrisis heeft ons allen getroffen, hoofdzakelijk door fout beleid van politici, zowel door klimaathysterie als door domme sancties tegen onze belangrijkste leverancier. Ook ben ik het eens met Wilders dat we te veel soevereiniteit aan Europa afstaan. Deze waanzin moet stoppen en het gezonde verstand dat ons land financieel sterk heeft gemaakt, moet terugkeren. En dat zal niet gebeuren zolang de politiek correcte elite de plak blijft zwaaien.


Steven Arrazola de Oñate


904 weergaven3 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

3 Comments


W
W
Nov 24, 2023

Gelukkig en hopelijk zal men stilaan gaan beseffen , want alles gaat traag ...en dit volgens althans peilingen bij de jeugd /jongeren zo te zien in NL , eindelijk ipv streng gebrainwascht te worden door een verouderd groepsdenken , verplicht opgelegd door allerhande linkse trollen met hun woke kwatch dat dit regelrecht het in de de afgrond storten geweest is van de maatschappij naar de barbarij waarin iedereen zomaar meegetrokken werd . Men wil niet anders dan het eigen denken , de eigen Ik-kracht en 'het hoogste goed' van de mens gewoonweg uitschakelen , net zoals Koopmans het verwoordt , geen eigen mening en goed luisteren naar wat een linkse overheid dicteert , het ware gelaat van het fas…

Like

Peter Braet
Peter Braet
Nov 24, 2023

Mevrouw Koopmans leeft in dezelfde universitaire bubbel als meneer Van Ranst en wordt dus niet geconfronteerd met realiteiten als bijvoorbeeld onbetaalbare woonprijzen die veroorzaakt worden door twee dingen, namelijk strenge kwaliteitsnormen voor woningen aangevuld met het feit dat al die nieuwkomers in het land aangewezen zijn op het goedkoopste segment van de woningenmarkt. Gevolg: exploderende prijzen. Dat is maar één voorbeeld. In Nederland is dat niet anders dan in België of Vlaanderen, het heet er alleen anders. Ook journalisten en politici leven in dezelfde universitaire bubbel en dat verhindert hen de realiteit voor grote delen van het volk te kennen. De politiek zal gewoon voort doen zoals ze bezig was, met non-events als klimaat, woke en andere ver-van-ons-bed nonsens.

Nu…

Like

Ook hier gaan we nog van horen......

Like

Met uw kleine steun blijft deze website online zonder reclame

Doneer een bedrag naar keuze. Met €1 euro zijn wij al enorm tevreden.

Dankjewel voor uw steun!

bottom of page