top of page

Tijd Voor Een Plan B?

In een wereld die de laatste jaren de nadelen van globalisatie en onlosmakelijk meer centralisatie moet ondervinden, keert een recordaantal mensen het klassieke systeem de rug toe. Economische crisis, politiek wanbeleid, energieproblemen, corruptie dat hoogtij viert en het uithollen van de rechten en privacy van de burger door een supranationaal staatsapparaat zijn tekenen aan de wand dat we als samenleving op een kantelpunt staan. Ironisch genoeg brengt net diezelfde globalisatie en centralisatie, dankzij de digitalisatie van informatie (en werk) ons ook één van de grotere kansen om zowel financiële vrijheid als bewegingsvrijheid te creëren… Namelijk: ‘Flag Theory’.


Wat is het?


Flag theory, klinkt nogal abstract en complex hé? Maar eigenlijk is het gewoon een krachtige strategie voor zij die hun persoonlijke en financiële vrijheid willen optimaliseren in de huidige macro-economische en geopolitieke shifts. Het draait om het idee dat individuen door banden met verschillende landen te aan te gaan, oftewel het planten van ‘vlaggetjes’ wereldwijd (zoals door verblijf, staatsburgerschap, bankieren en zakelijke activiteiten), hun persoonlijke en financiële vrijheid kunnen verbeteren en tegelijkertijd hun blootstelling aan risico's in een snel veranderende wereld kunnen minimaliseren.


Voor wie?


Laten we even terug in de tijd gaan. Enkele decennia terug, waren mensen meestal gebonden aan één land. Ze werden er geboren, werkten er, en betaalden er belastingen. Er waren toen ook weinig andere opties voorhanden. Wou je iets anders? Dan moest je eigenlijk volledig opnieuw beginnen in een ander land en in dat nieuwe land al je eieren opnieuw in één mand leggen.


Maar naarmate de wereld veranderde, beseften slimme mensen dat ze opties hadden. Ze ontdekten dat ze niet langer aan één vlag gebonden hoefden te zijn. In plaats daarvan konden ze meerdere ‘vlaggen’ hebben - vlaggen die voor verschillende landen staan.


Dus, wat begonnen mensen te doen? Ze gingen op zoek naar landen waar ze minder belasting moesten betalen, waar hun privacy beter werd gerespecteerd, en waar hun geld en activa veiliger waren.


Het probleem met 'vroeger' was echter dat deze strategieën veelal enkel voor zeer vermogende mensen of grote bedrijven beschikbaar waren. Simpelweg omdat de informatie niet zo vrij toegankelijk was en daardoor kon afgeschermd worden, met als gevolg dat het advies en begeleiding in deze zaken enorm duur was. Vandaag, dankzij de digitalisatie van informatie, maar evengoed de digitalisatie van werk (online & remote) is Flag Theory eigenlijk voor iedereen toegankelijk.


De voorbije 10 jaar zagen we vooral online ondernemers bedrijven opzetten in landen met gunstige belastingregels, bankrekeningen in andere landen te openen en investeren in buitenlandse markten voor financiële diversificatie.


Wat we de laatste jaren zien is nu ook een record aantal mensen die het systeem in België en Nederland meer dan beu zijn en deze strategieën toepassen om ofwel die buitenlandse droom eindelijk werkelijkheid te maken of een ‘Plan B’ op te zetten mocht het ooit zover komen dat het noodzakelijk wordt om het land te verlaten. Logisch ook, want gezien de gebeurtenissen in de wereld moet je vandaag met heel wat meer rekening houden dan ‘een beter klimaat’ als het aankomt op een verhuis naar het buitenland of het opzetten van een internationale(re) levensstijl.


En dus in een tijd waar informatie en digitalisatie hand in hand gaan, is deze strategie dus ook voor het eerst breed toegankelijk voor de gewone man/vrouw die vrijheid hoog in het vaandel draagt en bereid is om op een andere manier naar de organisatie van zijn/haar leven te kijken.


10 voordelen van ‘Flag Theory’


1. Bescherming van je vermogen: In een geglobaliseerde economie kan het hebben van activa en zakelijke belangen in slechts één land je kwetsbaar maken voor economische neergang, politieke instabiliteit of juridische problemen. Door je activa en zakelijke activiteiten over verschillende landen te diversifiëren, kun je het risico verminderen om alles te verliezen als één land een crisis doormaakt.


2. Belastingoptimalisatie: Verschillende landen hebben verschillende belastingstelsels, en door fiscale residentie of offshore entiteiten in belastingvriendelijke gebieden op te zetten, kunnen individuen hun belastingverplichtingen legaal verminderen. Dit kan meer kapitaal vrijmaken voor een hogere levenskwaliteit én het sneller opbouwen van financiële vrijheid.


3. Privacy: Flag theory kan individuen helpen hun privacy te behouden en hun persoonlijke informatie te beschermen tegen nieuwsgierige partijen. Door entiteiten en bankrekeningen in verschillende landen te gebruiken, kun je het risico op identiteitsdiefstal en financiële fraude verminderen maar zorg je er ook voor dat Big Brother niet alles over je weet.


4. Bewegingsvrijheid: Het verkrijgen van verblijf of burgerschap in een land met een stabiele politieke en economische omgeving kan een vangnet bieden voor het geval jouw thuisland problemen ondervindt. Het kan je ook toegang geven tot een breder scala aan mogelijkheden, zoals gemakkelijker reizen, onderwijs en zakelijke kansen.


5. Geopolitieke bescherming: In een wereld van verschuivende geopolitieke dynamiek is het essentieel om opties te hebben. Flag theory stelt individuen in staat om banden te onderhouden met meerdere landen, waardoor het gemakkelijker wordt om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden, zoals politieke instabiliteit of handelsbeperkingen.


6. Toegang tot internationale markten: Het opzetten van bedrijven in meerdere landen kan toegang bieden tot een breder klantenbestand en diverse markten, waardoor de afhankelijkheid van een enkele markt wordt verminderd.


7. Persoonlijke vrijheid: Voor mensen die economische en politieke vrijheid waarderen, stelt flag theory hen in staat rechtsgebieden te kiezen die in lijn zijn met hun waarden, of dat nu minimale overheidsbemoeienis is of sterke bescherming van eigendomsrechten.


8. Juridische voordelen: Sommige landen bieden gunstiger juridische omgevingen voor specifieke industrieën of activiteiten. Flag theory stelt individuen in staat om te profiteren van deze juridische voordelen door zich in die rechtsgebieden te vestigen of zaken te doen.


9. Nalatenschapsplanning: Verschillende landen hebben verschillende regels en voorschriften met betrekking tot erfenis en successierechten. Flag theory kan individuen helpen hun activa te structureren om estate planning te optimaliseren en de belastingdruk op hun erfgenamen te minimaliseren.


10. Internationale(re) levensstijl: Flag theory geeft toegang tot een geïnternationaliseerde levensstijl waarin individuen de beste opties kunnen kiezen voor onderwijs, gezondheidszorg en levenskwaliteit voor henzelf en hun gezinnen, ongeacht hun plaats van geboorte.


Conclusie


Zoals je kan zien, mits een doordachte internationale strategie en aanpak kan je jezelf niet alleen beschermen tegen de gevaren van een snel veranderende wereld, maar kan je ook inzetten op heel wat opportuniteiten om zo je financiële vrijheid, locatie onafhankelijkheid en je levenskwaliteit een enorme boost te geven.


In mijn aankomende masterclass gaan we dieper in op Flag Theory & internationalisatie en help ik je te ontdekken hoe je dit specifiek kan inzetten voor je eigen situatie. Of je nu permanent naar het buitenland wil verhuizen, een internationale(re) levensstijl wil opzetten of toch nog gewoon in België/Nederland wil blijven, Flag Theory toepassen is in mijn mening vandaag de krachtigste tool voor een vrij(er) leven. De masterclass is beschikbaar vanaf 13/9, meer informatie vind je via de volgende link: Masterclass 'Plan B'.


Benjamin Van Doorslaer











Disclaimer: Dit artikel is niet bedoeld als financieel, fiscaal of juridisch advies.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel flag theory veel voordelen biedt, dit op een legale en ethische manier moet gebeuren. Deelname aan activiteiten uitsluitend met als doel belastingontduiking of betrokkenheid bij illegale activiteiten kan ernstige gevolgen hebben. Het zoeken van professioneel advies van juristen, belastingadviseurs en financiële adviseurs met expertise op internationaal gebied is essentieel bij het implementeren van flag theory-strategieën. Bovendien evolueert de regelgevende omgeving voortdurend, dus individuen moeten op de hoogte blijven en hun strategieën dienovereenkomstig aanpassen om in overeenstemming te blijven met relevante wetten en voorschriften. Laat je hierin dus begeleiden door de juiste experten.


1.334 weergaven4 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

4 Comments


Zou het mogelijk zijn om dit interessante idee wat concreter te maken. Welk land zou zo een extra toevlucht kunnen zijn, hoe kan ik een extra nationaliteit bekomen, hoeveel kapitaal moet ik dan hebben ?

Like

Peter Braet
Peter Braet
Sep 14, 2023

Onze levensenergie uitdrukken in geld lijkt me een beperkt mens- en wereldbeeld.

De huidige transities zijn ook niet de grootste in eeuwen. De voorlaatste leidde er toe dat elke Amerikaan op alles dat ie boven een miljoen verdiende 90% belastingen betaalde. Met dat geld werd wereldoorlog twee gefinancierd en gewonnen. De laatste transitie werd bekend als het neoliberalisme waarme het socialisme gedood werd behalve in China waar dat totaal mislukte en dat neoliberalisme loopt nu ten einde. Waar we vandaag gaan uitkomen weet niemand. Sommige natiestaten zijn zo onwillig dat ze er oorlog om voeren en hoe die oorlogen eindigen weten we pas als ze voorbij zijn.

Opvallend overigens dat u bij "mobiliteit" het beeld van een vliegtuig toont.

Like

Richard Beek
Richard Beek
Sep 14, 2023

Tja, vertel mij dan maar eens waar ik mijn vlaggetje kan planten in een land dat veilig is als er gedonder in de wereld is. Alle landen zijn zo aan elkaar verweven dat inmiddels elk land wel meegesleurd wordt en de landen die niet meegesleurd worden zijn naar alle waarschijnlijkheid al landen waar je je bedenkingen bij moet of kunt zetten.

Like

😂… dus dat is wat al die mensen naar de dienst vreemdelingenzaken drijft! een goede cursus Flag Theory!!

Like

Met uw kleine steun blijft deze website online zonder reclame

Doneer een bedrag naar keuze. Met €1 euro zijn wij al enorm tevreden.

Dankjewel voor uw steun!

bottom of page