top of page

LinkedIn: Doorn in het Oog van het Vrije Woord, Maar Er Is Hoop

Gisteren publiceerde ik een artikel op deze website over de wereldwijde oversterfte die volgens een recente Canadese studie wordt toegeschreven aan de mRNA-vaccins. Het relatief groot aantal lezers dat het artikel al heeft bereikt, onderstreept duidelijk de groeiende interesse en begrip van dit onderwerp bij een aanzienlijk publiek. Desalniettemin blijven er wereldwijd krachten actief die proberen te voorkomen dat dit nieuws te wijd verspreid wordt.Dit werd opnieuw pijnlijk duidelijk gemaakt gisterenavond toen LinkedIn zonder pardon mijn account verwijderde, vrij spoedig na de publicatie van mijn artikel. Binnen enkele uren ging het viraal, maar zoals we al eerder hebben gezien, wordt kritische berichtgeving op dat platform vaak gecensureerd en verwijderd. Wanneer een bericht te veel waarheden bevat, lijkt de straf te zijn dat je volledig verbannen wordt van dat platform.


Dit is helaas geen nieuw verhaal voor mij. Het overkwam me al twee keer eerder. De eerste keer was op 9 juli 2022. Op dat moment had ik meer dan 15.000 volgers en gebruikte ik LinkedIn voornamelijk voor mijn professionele activiteiten als verzekeringsmakelaar. LinkedIn was voor mij een platform waar professionals elkaar konden ontmoeten en informatie konden delen. Echter, mijn fout was dat ik een video deelde waarin gerenommeerde wetenschappers vragen stelden over de efficiëntie van de mRNA-injecties van Pfizer en Moderna. Toen deze video viraal ging en meer dan 100.000 keer werd bekeken, werd mijn account zonder verdere uitleg verwijderd. Mijn pogingen om in contact te komen met medewerkers van LinkedIn Benelux bleven onbeantwoord. Ik hoorde zelfs dat het minstens een half jaar zou duren voordat ik weer toegang zou krijgen. Dat was geen optie voor mijn professionele contacten, dus begon ik met tegenzin een nieuw account op te bouwen.

Het gevolg was dat ik sindsdien, jammer genoeg, zelfcensuur begon toe te passen om herhaling te voorkomen. Ik plaatste geen negatieve opmerkingen meer over de eerder genoemde vaccins. Dit had als bijkomend voordeel dat ik andere professionele contacten niet meer beledigde. Op dat moment geloofde immers bijna iedereen nog dat deze injecties bijna heilig waren en onze samenleving hadden gered.


Op 4 mei 2023 gebeurde het opnieuw. Deze keer deelde ik een artikel van Luk Adang dat terecht vragen stelde over windturbines. Omdat dit een ander onderwerp was dan de vaccins, verwachtte ik geen problemen. Dat bleek echter een misvatting. Enkele dagen later kreeg ik bericht van een medewerker van LinkedIn Benelux dat mijn account hersteld zou worden als ik plechtig beloofde om geen ‘foute’ informatie meer te plaatsen. Ik ging akkoord en kreeg weer toegang.


In de maanden daarna werd ik herhaaldelijk gewaarschuwd dat berichten werden verwijderd vanwege vermeende desinformatie. Telkens tekende ik bezwaar aan en telkens gaf LinkedIn toe dat ze fout zaten en mijn berichten herstelden. Ik begon zelfs vertrouwen te krijgen in de medewerkers van LinkedIn, die begrepen dat mijn bijdragen werden gerapporteerd door mensen die het niet met me eens waren en dat er een automatisch algoritme was dat hen volgde. Als ik bezwaar aantekende, werd het door een team herzien en werd mijn bericht hersteld. Het werd zelfs grappig, omdat de inspanningen van de mensen die me niet al te gunstig gezind zijn, nutteloos bleken. Ik vond het persoonlijk zielig dat blijkbaar bepaalde mensen zoveel tijd staken in het rapporteren van anderen die ze beschouwden als verspreiders van desinformatie. Maar goed, iedereen heeft zijn hobby, nietwaar?


Gisterenavond, rond 23.00 uur, werd ik echter opnieuw volledig van het platform verbannen. Ik vermoed dat dit opnieuw het werk is van overijverige 'wereldverbeteraars' die ervoor kiezen om mij de mond te proberen snoeren. Ik heb geen idee of mijn account binnenkort wordt hersteld, maar ik ga deze keer geen moeite doen. Mijn tijd is te kostbaar, en ik ben opgelucht dat er tegenwoordig geen censuur meer is op Twitter (X). Daar bereik ik meer mensen zonder angst voor verwijdering. De fanatieke 'wereldverbeteraars' proberen me daar weliswaar te overstemmen, maar het heeft geen effect. Ze schelden en beledigen me, maar ze beseffen niet dat ze hiermee alleen maar meer aandacht genereren voor mijn berichten. Als ik iemand zie schelden, gebruik ik niet de blokkeerknop, maar de negeerknop. Ze mogen doorgaan met hun tirades, maar ik zie het simpelweg niet. Een wijs man vertelde me recent dat deze mensen compleet gefrustreerd raken als ze worden genegeerd. Soms kan dat me zelfs doen glimlachen. Het is belangrijk om altijd het positieve te blijven zien.


Dit positivisme deel ik ook in de aflevering van De Nieuwe Wereld die uitgerekend vandaag online kwam. In dit gesprek mocht ik aan tafel met de immer sympathieke Marlies Dekkers. Ik sprak met haar over mijn eerste boek en over het belang van het loslaten van angst. In de commentaren onder deze video lees ik dat sommigen me naïef noemen vanwege mijn positieve en hoopvolle houding. Ik moet toegeven dat ik dit wel begrijp. Ik vind het daarom ook enorm belangrijk om wel degelijk te blijven terugkomen op de misdaden uit het recente verleden. Net om die reden ben ik zeer trots om te mogen aankondigen dat weldra De Ontmaskering op Tegenwind TV zal worden uitgezonden. Dit is een initiatief dat dokter Erwin Annys en ik eind vorig jaar op poten hebben gezet. In de eerste aflevering van deze reeks zal dokter Erwin Annys gedetailleerd uitleggen waarom we zo spoedig mogelijk moeten stoppen met de mRNA-vaccins. Ik twijfel er niet aan dat deze serie een grote impact zal hebben in Vlaanderen én Nederland. Te weinig mensen beseffen wat er werkelijk is gebeurd, en ik zal blijven spreken, rustig en genuanceerd, totdat iedereen het begrijpt. Waarschijnlijk echter niet meer op LinkedIn.Als u nog op dat platform actief bent, vraag ik u vriendelijk om mijn verwijderde artikel van gisteren aldaar te delen. Het bevat immers vitale informatie. U kunt hetzelfde doen met andere teksten die op mijn website verschijnen en binnenkort ook met De Ontmaskering van Tegenwind TV. Hoe meer mensen dit zien, hoe sneller de verantwoordelijken voor de gebeurtenissen van de afgelopen jaren ter verantwoording worden geroepen. Blijf spreken, waar u ook bent, online en in de echte wereld. Door de waarheid te delen, werken we samen aan een betere toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen. En vergeet vooral niet te leven; we zijn maar kort op deze prachtige planeet, laten we elk moment koesteren. Dat is in ieder geval wat ik probeer te doen, zoveel mogelijk.


Steven Arrazola de Oñate

1.110 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


Peter Braet
Peter Braet
Sep 21, 2023

LinkedIn heeft niets met het vrije woord te maken, LinkedIn is een Microsoft-afdeling. Toch in de tijd dat ik er een account had. LinkedIn gaat inderdaad alleen over het professionele leven. Niet verwonderlijk dat andere gebruikers op een knop klikken elke keer ze iets "politiek" zien dat niets met hun professionele loopbaan te maken heeft.

Overigens ben ik er zelf weggegaan om andere redenen: altijd opnieuw mijn account volledig in het Frans zetten terwijl ik hem zelf opzettelijk in het Engels had aangemaakt. Typisch Microsoft dat gedrag, België en Engels schijnt daar een no-go zone te zijn. Eén Frans bedrijf in de CV schijnt genoeg te zijn. Frans zal het zijn, ook al blijf je Engels als eerste en Nederlands…

Like

Inderdaad te weinig beseffen wat er werkelijk gaande is. Vooral door het misdadig stilzwijgen van de reguliere media en vertrouwenspersonen zoals dokters die manifeste desinformatie verspreiden waarvan hier een voorbeeld van een standaardmail die ze naar hun patiënten sturen:


-> Beste,


"U ontvangt deze e-mail van onze praktijk omdat uw e-mailadres werd geregistreerd bij iemand die in aanmerking komt voor griep en covid-vaccinatie. Het betreft dus mogelijks een uitnodiging voor uzelf of meerdere personen, gezinsleden of voor iemand waarvoor u mantelzorger bent. In het kader van privacy kunnen hierbij geen namen weergegeven worden."


Langs deze weg nodigen  wij  U uit voor de griep- en covid vaccinatie voor dit najaar omdat u behoort tot één van de prioritaire doelgroepen voor beide vaccinaties.


Like

Met uw kleine steun blijft deze website online zonder reclame

Doneer een bedrag naar keuze. Met €1 euro zijn wij al enorm tevreden.

Dankjewel voor uw steun!

bottom of page