top of page

In een wereld gevuld met propaganda is de waarheid altijd een complottheorie.

Ook deze week was er helaas genoeg stof om over te schrijven en dat doe ik hier dan ook opnieuw met veel plezier. Niet dat het plezierige onderwerpen zijn, maar het is en blijft wel zeer belangrijk om elke week met feiten aan te tonen dat een aantal mensen steeds meer onze vrijheden willen inperken. Uiteraard zal ik ook steeds trachten te compenseren met hoopgevende berichten, want ik wil zeker niet dat we collectief in een angstkramp terechtkomen. We worden immers al genoeg overladen met angstporno en door te blijven schrijven wil ik deze zoveel mogelijk meehelpen doorprikken. Belangrijk om te beseffen is dat als we met genoeg mensen een andere weg willen bewandelen, dit ons ook effectief zal lukken. Laat ons echter eerst de kritische groep nog wat groter maken, door te blijven spreken én schrijven. Op lange termijn kan zelfs de meest brutale en best georganiseerde propaganda niets tegen de waarheid doen.


Deze week moet ik uiteraard beginnen met de nieuwste blunder van onze minister van Justitie. Na de moord op een agent in Brussel heeft de NSPV, de grootste politievakbond van ons land, het ontslag van Vincent Van Quickenborne (Open VLD) geëist, maar de minister van Justitie is uiteraard niet van plan om een stap opzij te zetten, want daarvoor is hij veel te arrogant. Hij kan zijn 4 privékoks en 5 chauffeurs dan ook niet meer missen. Vunzige Vincent heeft zelfs evenveel chauffeurs als onze premier én minister van Volksgezondheid tezamen. Alexander heeft er immers maar 3 en meester Frank stelt het als brave socialist maar met 2 chauffeurs. Vettige Vincent heeft dan ook een heel druk nachtleven en is zeer zelden nuchter. Het ontslag zou echter niet meer dan terecht zijn als je het mij vraagt. De dader van de moord op de agent, een ex-gevangene met dubbele nationaliteit die door het gerecht gekend was als gewelddadige extremist, stond op de OCAD-lijst voor terrorisme. Hij dreigde ermee politieagenten te vermoorden en Justitie liet hem beschikken. In plaatst van toe te geven dat er fouten gebeurden liet Vatsige Vincent de laatste dagen optekenen dat alle procedures correct zijn gevolgd. De politievakbonden zijn razend, maar Venijnige Vincent weet toch dat dit weldra zal overwaaien en dat de Vivaldi-ploeg zowel DPG Media als de VRT-redactie volledig kunnen sturen. Binnen enkele dagen zullen de media er dus niet meer over spreken en kunnen we weldra een nieuwe blunder verwachten van Voze Vincent. Dit stelden we trouwens vast met de moord op Yannick Verdyck. Ook hier is de minister van Justitie medeschuldig aan de moord op deze onschuldige man. Yannick, die geen strafblad had, werd thuis in koelen bloede vermoord door de doodseskaders van Vivaldi, omdat hij volgens de overheid wat “foute” ideeën had. En de pers werkte ijverig mee om hem af te schilderen als een extremist. Nu een echte extremist aankondigde dat hij agenten ging vermoorden, mocht hij van onze minister beschikken. België is een degoutant land geworden, of alleszins toch onze politici en al zeker Vuile Vincent.


Hetzelfde fenomeen zien we trouwens ook bij onze sympathieke Nederlandse noorderburen. Ik denk dat de bevolking daar al iets verder staat in het proces van bewustwording. Al veel meer mensen aldaar begrijpen immers wel al dat de politiek niet meer de belangen van het volk, maar van een kleine elite dient. De neocommunistische agenda wordt dan ook iets sneller uitgerold in Nederland en het verzet is daarom ook al groter en een stuk heviger. Helaas zien we steeds dat wanneer het verzet groter wordt, de politiek ook driester wordt met tegenacties om het verzet de kop in te drukken. Zowel letterlijk als figuurlijk weten we ondertussen. De Nederlandse overheid ging deze week dan ook weer een stapje verder. Voortaan gaan ze iedereen die het overheidsnarratief niet volgt als een extremist en zelfs als een terrorist bestempelen. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) waarschuwde deze week immers voor extremisten die met complottheorieën het vertrouwen in de democratische rechtsorde ondermijnen. Complottheorieën kunnen volgens de NCTV ook leiden tot opruiing, bedreigingen, intimiderende huisbezoeken en zelfs geweld. Volgens hun analyse zijn er een kleine twintig “agitatoren”, oftewel opruiers. Verder zouden er 10.000 tot 50.000 actieve volgers zijn die ook content verspreiden en ongeveer 100.000 aanhangers. Voelt u ook al aan wat de volgende stap zal zijn? Het is duidelijk dat er dus weer een tandje wordt bijgeschakeld en dat de demonisering van andersdenkenden nog in kracht toeneemt. Het is dan ook zeer doorzichtig dat alle tegenstanders moeten geframed worden als een potentieel gevaar voor de democratische rechtsstaat. Een complotdenker is niet gevaarlijk, maar een complotextremist natuurlijk wel. Een extremist mag je immers hardhandig aanpakken.


Waarom zijn bepaalde politici toch zo bevreesd voor kritische stemmen en zogezegde complotten? Mocht dit onzin zijn, zouden ze er toch geen aandacht aan schenken? Uiteraard is het geen onzin en voelen bepaalde beleidsmakers nattigheid. De Great Reset is dan ook geen complot, maar een marketingplan van het World Economic Forum (WEF) om de 4de Industriële Revolutie te versnellen en bepaalde stakeholders te promoten om zo meer globale invloed te hebben. Sinds het boek van Klaus Schwab verscheen in de zomer van 2020 waren de “factcheckers” in gans Europa er steeds snel bij om elke toekomstvoorspelling uit zijn boek af te doen als een complot en fake news. We zijn nu meer dan twee jaar verder en er is bijna geen complot meer over, helaas. Alles wat voorspeld werd is of wordt bijna uitgerold. De laatste belangrijke fase, het digitale geld (CBDC), komt er ook bijna aan. Meer hierover later in deze tekst. Censuur is dan ook zowat het belangrijkste wapen geworden van onze machthebbers. Zelf heb ik hier ook enorm veel last van gehad. Het laatste jaar mocht ik meer dagen niet dan wel actief zijn op Facebook. Mijn LinkedIn-profiel met meer dan 15.000 connecties werd volledig en definitief verwijderd. Op YouTube moest ik noodgedwongen starten met een tweede kanaal. Als je te veel waarheid brengt, dan word je gecensureerd en gestraft. Door je te straffen als een kind hopen ze dat je je gedrag aanpast. Gelukkig zijn er genoeg mensen die hier niet mee akkoord gaan en andere manieren zoeken om mensen te helpen inzien hoe we worden gemanipuleerd en bedrogen. Om die reden was ik deze week dan ook zeer blij te vernemen dat Elon Musk de vrije meningsuiting op Twitter volledig wil herstellen. Hij heeft de complete censuurafdeling buiten gegooid. Eigenlijk bijna letterlijk. Er is dus weldra geen censuur meer op Twitter. Onze politici en journalisten waren natuurlijk woest toen ze deze week dit nieuws vernamen. Guy Verhofstadt eiste zelfs dat Elon Musk zich komt verantwoorden in het Europees parlement. Je moet dit echt even laten bezinken. Iemand die niet meer wil meewerken aan censuur moet zich komen verantwoorden? En dan durven we in Europa beweren dat we democratisch zijn en voor de vrijheid van meningsuiting etc? Ik schaam me elke week een beetje meer dat ik nog lid ben geweest van dezelfde partij als dit dictatoriaal en totaal niet liberaal konijn.


Ik wil deze week toch ook nog even kijken naar wat er nog gebeurde in Coronaland. Ook daar viel in Nederland best interessant nieuws te rapen. Uit vrijgegeven overheidsdocumenten blijkt nu immers dat het RIVM (het Nederlandse Sciensano) in opdracht van Hugo de Jonge (toenmalig minister van Volksgezondheid) de gepubliceerde cijfers over coronaziekenhuisopnamen vervalst heeft om burgers daarna onmenselijk te kunnen behandelen. Weer een complottheorie die waarheid blijkt te zijn. In België was deze ballon trouwens al eerder doorprikt door het zeer sterke werk van Jeroen Bossaert (onderzoeksjournalist Het Laatste Nieuws). In een normaal democratisch land zouden koppen moeten rollen, maar zowel Nederland als België zijn helaas niet meer democratisch dus zal hier geen haan naar kraaien en op het Nieuws of Journaal van 19u moeten we dit “item” ook niet verwachten. Wat we ook niet in de media moeten verwachten is een zeer interessant peer reviewed wetenschappelijk onderzoek dat deze week werd gepubliceerd. De studie “Censorship and Suppression of Covid-19 Heterodoxy” dat geschreven is door wetenschappers uit Australië en Israël en is gepubliceerd in het sociologische tijdschrift Minerva, beschrijft hoe medische professionals met afwijkende opvattingen over corona werden onderdrukt. Uitsluiting, stigmatisering en censuur vielen hen ten deel. Zij halen ook aan dat de “factcheckers” wereldwijd op dezelfde foute en schandalige manier te werk gingen. Ze gingen nooit in op de wetenschappelijke argumenten, maar stelden alles in het werk om kritische stemmen in diskrediet te brengen. In België zagen we hetzelfde fenomeen met Knack-leugenaars zoals Rien Emmery en Karin Eeckhout, die ook talloze kritische wetenschappers ad hominem de grond in hebben geboord. De media en de “factcheckers” horen we momenteel trouwens ook niet of amper spreken over de oversterfte die we momenteel zien in gans Europa. Deze is momenteel hoger dan tijdens de eerste coronagolf van 2020 toen elke coronadode dagelijks in elke krant kwam. Waarom wordt er nu niet over gesproken? Zijn deze doden soms minder belangrijk? Blijkbaar mogen de mensen die overlijden aan “plotseling” niet vernoemd worden. Hypocrieter kan het bijna niet… Het is trouwens enorm interessant om te zien dat binnen Europa Zweden het land is met de laagste oversterfte sinds de uitbraak van corona. Het land met de minst strenge regels bewijst nu echt wel, bijna 3 jaar na de start van de pandemie, dat alle strenge lockdowns en regels totaal geen nut hadden en meer schade hebben aangericht dan dat ze levens hebben gered. De mensen die dit het eerste jaar al riepen, waren volgens onze politici en media rijp voor de psychiatrie. Er was deze week echter wel een lichtpuntje op dat gebied in Zwitserland. Op de Zwitserse staatstelevisie werd er immers letterlijk gezegd dat de mRNA-booster in 3% van de gevallen leidt tot een hartspierbeschadiging. Dit wil dus zeggen dat, wanneer deze info klopt, ongeveer 1 op de 30 mensen die deze prikken namen weldra problemen zullen krijgen met hun hart. Ik vrees dat er dus nog heel veel mensen “plotseling” gaan blijven sterven. Het is werkelijk misdadig dat onze mediavirologen en bepaalde politici nog steeds blijven beweren dat de prikken veilig en efficiënt zijn. Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt ze wel…


Uiteraard moeten we het deze week ook hebben over de klimaattop in Egypte. Misschien eerst toch even iets verduidelijken. Klimaat en milieu worden vaak, al dan niet moedwillig, door elkaar gehaald. Geen redelijk mens zal ontkennen dat mondiaal ons leefmilieu veel meer aandacht verdient dan dat het nu krijgt. Klimaat daarentegen is op z'n minst een ander bediscussieerbaar verhaal. De mens heeft hier dan ook amper impact op. We kunnen het weer niet eens correct voorspellen binnen twee weken, waarom zouden we het dan wel kunnen binnen pakweg 50 jaar? De kans dat we binnen 50 jaar opnieuw in een Kleine IJstijd zitten (zoals we deze kenden tussen de vijftiende tot en met de negentiende eeuw) is even groot dan dat de aarde pakweg 1°C warmer zal zijn dan vandaag. Niemand weet het en niemand kan het voorspellen. Alle onheilspellende voorspellingen over het klimaat van 10, 20 en 30 jaar geleden zijn overigens ook allemaal fout gebleken. Ik zeg dus zeker niet dat we niets moeten doen voor onze planeet, maar ik zeg wel dat we ons geen angst moeten laten aanpraten, want het is, net zoals bij corona, weer zeer duidelijk dat bepaalde mensen deze angst willen misbruiken voor een ander doel. De coronadictatuur was dan ook slechts de “testrun”, nu moet de totale C02- beheersing komen waarbij alle vrijheden op de schop moeten. De mensen die hier aan meewerken vinden we vandaag dus terug in Sharm-el-Sheikh. Vorige week dacht ik nog dat er daar 30.000 aandachtshoeren aanwezig gingen zijn, maar ik was mis, het zijn er zelfs blijkbaar 40.000. Allemaal, zonder uitzondering, namen ze één of meerdere vliegtuigen om ter plaatse te geraken. Bovendien zijn er ook minstens 800 privévliegtuigen naar Egypte gevlogen om ons te vertellen dat wij met de fiets moeten gaan werken. Ter plaatse krijgen ze zelfs de mogelijkheid om een citytripje naar Cairo te boeken. In de ochtend vertrekken en ’s avonds zijn ze al terug op hotel om daar rijkelijk te eten in hun luxeresort, waar letterlijk alles moet worden ingevoerd om hun verwende lijven een culinair orgasme te bezorgen. Tijdens het vreetfestijn (op onze kosten) kunnen ze dan na het binnenwerken van de nodige alcohol wat foto’s maken van de omgeving en samen lachen met het feit dat de klimaatverandering ervoor gezorgd heeft dat er zoveel zand is in Egypte. En het zijn dus die verwende aandachtshoeren met het IQ van een mossel die daar de volgende dagen zullen beslissen dat wij de volgende jaren allemaal minder zullen mogen vliegen en minder vlees zullen mogen eten. Weekdieren zullen nog wel mogen, maar enkel tijdens het weekend. Zij beseffen blijkbaar zelf niet hoe hypocriet ze zijn. Zij zullen hun gedrag immers niet aanpassen, want zij voelen zich verheven boven het gewone volk. Het enige dat ze doen is holle retoriek uitslaan en het morele vingertje heffen. Voor mij is dit klimaatactivisme dan ook een vorm van neocommunisme. Het is een zogezegde strijd tegen ongelijkheid waar maar één boodschap mag verspreid worden en alle andere geluiden meedogenloos worden afgeschoten. Net zoals bij corona trouwens…


Ons land wilde natuurlijk indruk maken in Sharm-el-Sheikh. We zijn er tenslotte aanwezig met ongeveer 200 landgenoten dus moesten we toch iets zinnig komen vertellen. Hiervoor konden we deze week rekenen op minister Frank Vandenbroucke die recent de bevoegdheden overnam van Meryame Kitir die ruzie heeft met haar partijvoorzitter Conner Rousseau, omdat ze niet op zijn lelijk hondje wou passen. Meester Frank liet fier weten dat België 25 miljoen euro vrijmaakt om Mozambique te helpen bij de “levensgevaarlijke” klimaatsverandering. Dit doen we omdat dat land in 2019 werd getroffen door een cycloon en nu wil investeren om kritieke infrastructuur klimaatresistent te maken. Uiteraard vind ik het oké dat Mozambique maatregelen tracht te nemen om beter gewapend te zijn tegen toekomstige rampen, maar misschien moeten we eerst eens even kijken naar ons eigen land? Vorige zomer werd Wallonië (en meer bepaald Pepinster en omstreken) getroffen door zware regenval en een foute menselijke inschatting met enorm veel doden en schade tot gevolg. Wat deden onze ministers toen? Ze kwamen niet eens terug uit vakantie en nog steeds, tot op de dag van vandaag, moeten landgenoten daar in mensonterende omstandigheden leven. Zij kregen toen en nu nog steeds te horen dat niemand bevoegd is om hen te helpen. Vanuit de overheid kwam er nauwelijks of geen hulp. Mozambique kunnen we nu blijkbaar wel helpen… Vivaldi staat steeds meer voor eigen volk laatst.


Onze Vivaldisten maakten zich deze week trouwens nog op een andere manier nogal belachelijk. Geheel volgens de gevraagde WEF-normen wil België toch nog maar eens pionieren en daarom komen ze met een nieuwe strafwet. Wie op grote schaal en moedwillig het milieu verwoest, kan binnenkort bestraft worden voor ecocide. Ze willen zelfs de natuur rechtspersoonlijkheid geven. De vakbonden willen dit niet en ze hebben deze nog altijd niet, maar nu gaan we dit wel geven aan onze natuur? De boulevard voor activistische rechtspraak ligt op deze manier wagenwijd open. Wat ik persoonlijk een beetje grappig vind is dat deze regering zelf enorm veel boter op het hoofd heeft. Ze willen immers vervuilende gascentrales bouwen en tegelijk milieuvriendelijke kerncentrales sluiten. Je zal hard moeten zoeken naar een beslissing die slechter is voor het klimaat dan de kernuitstap. Als ze niet oppassen worden ze ooit zelf nog veroordeeld… Ik besef dat er mensen zijn die dit lezen die vinden dat kerncentrales niet milieuvriendelijk zijn aangezien kernafval ons opzadelt met potentiële problemen voor enkele honderden jaren. Dit klopt echter niet meer helemaal. De nieuwste types kerncentrales kunnen immers perfect draaien op hetgeen we vandaag overhouden als kernafval van onze huidige centrales. Evident is het allemaal niet, maar het is mijn persoonlijke mening dat we onze ingenieurs en wetenschappers hiermee aan de slag moeten laten gaan. Op die manier kunnen we eindelijk terug echt onafhankelijk worden van andere landen. Ik ben er echter vrij zeker van dat binnen enkele jaren ongeveer iedereen dit zal begrijpen en onderschrijven. Het duurt helaas vaak wat langer dat de euro valt bij politici en media en pas nadien volgt de publieke opinie. Dit zal hier niet anders zijn.


Onze euro zal echter binnenkort niet meer kunnen vallen als het afhangt het clubje van Davos. Enkele van hen hielden immers deze week een conferentie in Brussel over de introductie van de digitale euro, de CBDC. Wie was er aanwezig? Koningin Maxima, mensen van de ECB, Eurocommissarissen én vertegenwoordigers van multinationals. Wie was er niet aanwezig? Koning Filip, want die begreep er niets van, maar dat was ook geen groot gemis natuurlijk. Wie ook niet aanwezig was waren volksvertegenwoordigers uit de verschillende Europese lidstaten. Nee, die volksvertegenwoordigers waren natuurlijk in Egypte het klimaat aan het redden en foto’s aan het nemen van de woestijn én van de mosselen in de jacuzzi’s van de luxueuze hotelkamers. Zij liggen overigens ook niet wakker van hoe ons geld zal evolueren en ze begrijpen zelfs niet welke gevaren deze potentiële veranderingen met zich meebrengen. De mensen die aanwezig waren op de conferentie in onze hoofdstad weten trouwens ook dat ze de volksvertegenwoordigers niet nodig hebben. Hun agenda wordt toch doorgevoerd. Ze kwamen trouwens overeen dat de Europese Commissie al in het voorjaar van 2023 een wetsvoorstel zal indienen om deze digitale euro in te voeren. Deze digitale munt zou echt het einde betekenen van onze vrijheid. We mogen niet onderschatten welke gevolgen dit zal hebben en we gaan ons hier echt hevig moeten tegen verzetten de volgende weken en maanden. Vooreerst moeten we zoveel mogelijk mensen uitleggen waarom dit zo gevaarlijk is. De digitale euro is niet hetzelfde als een online betaling in euro's. Het is werkelijk een nieuwe munt dewelke alleen in digitale vorm te verkrijgen is én programmeerbaar is. En juist in die programmeerbaarheid schuilt het gevaar. De overheid weet exact wie wat heeft en als je “stout” bent, wordt met één muisklik al je geld afgenomen. De bedoeling is jouw wallet met jouw digitale munten te koppelen aan je Europese digitale ID, dewelke je overal zal nodig hebben en ook gekoppeld is aan je sociale media-accounts. Je zal dus nooit meer iets kritisch kunnen posten of je riskeert letterlijk al je geld te verliezen. We mogen het dus nooit zo ver laten komen en moeten blijven hameren op het gebruik van cash en “normaal” geld. Velen gebruiken nu al cash op vrijdag, naar aanleiding van Cash Friday, maar ik zou jullie willen oproepen om dit echt overal te gebruiken en op alle dagen van de week, zelfs in het weekend. We hebben echt meer impact dan we denken, maar dan moeten we wel allemaal samenwerken en samen aan hetzelfde zeel trekken. Kan ik ook op jou rekenen? Deze tekst doorsturen naar jullie omgeving is alvast een goed begin, opdat nog meer mensen bewust worden van de wereld waarin we zijn terecht gekomen.


Naar een beetje oude maar eigenlijk zeer goede gewoonte eindig ik ook graag vandaag met enkele quotes die professor Rik Torfs deze week deelde via Twitter:

“Ik ben niet heel zeker of ik, als de meer beperkende trends zich verder ontwikkelen, over enkele jaren nog min of meer vrij en zonder intimidatie of verdachtmakingen mijn mening zal mogen uiten. Daarom doe ik het vandaag maar.”

“Hoe herken je tegenstanders van de vrijheid van meningsuiting? Ze verklaren zich voorstanders, maar melden dat ‘leugens’, ‘gevaarlijke politieke standpunten’, ‘haat’, ‘kwetsende taal’ en ‘beledigingen’ geen meningen zijn. En dus verboden mogen worden.”

““Waarom de UGent-rector de lezing van Filip Dewinter moet annuleren.” Ik ben het politiek geheel met Filip Dewinter oneens. En toch vind ik dat hij het recht heeft om zijn ideeën uiteen te zetten. Maar ik voel duidelijk aan dat dit onderscheid vandaag steeds minder wordt gemaakt.”

“De beste reclame voor je eigen ideeën is de bitse kritiek van de juiste tegenstanders.”


Steven Arrazola de Oñate


2.838 weergaven9 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

9 Comments


Ik lees voor het eerst een epistel van deze schrijver. Wat een goed geschreven stuk.

Like

Zoals " the global walkout " suggereert, zijn er kleine dingen die wij zelf kunnen doen , om de invoering van de CBDC te dwarsbomen... betaal cash ! Koop zoveel mogelijk lokaal !


https://globalwalkout.com/steps/


Bedankt Steven , voor je " verhelderende schrijfsels & podcasts " ...

Een broodnodig tegengewicht voor de niet aflatende stroom van staats-propaganda , die onze gesubsidieerde mainstream media dagelijks verspreid .


Like

Nele Caus
Nele Caus
Nov 14, 2022

Knappe pennenstreek, kijk al uit naar de volgende kritische bedenking. Laat ons samen verder kritisch wezen.

Like

Prachtig geschreven. Dank je wel Steven.

Like

vercauteren.peter
vercauteren.peter
Nov 13, 2022

Wederom, goed geschreven. Bedankt.

Like

Met uw kleine steun blijft deze website online zonder reclame

Doneer een bedrag naar keuze. Met €1 euro zijn wij al enorm tevreden.

Dankjewel voor uw steun!

bottom of page