top of page

Eindelijk begint het tij te keren

Afgelopen weekend doorbrak de Vlaamse media eindelijk de stilte rondom de olifant in de kamer: de corona-injecties en hun bijwerkingen. In een voor hen toch wel gedurfde zet bracht VTM Nieuws een uitgebreide reportage naar aanleiding van de resultaten van een grootschalig onderzoek onder maar liefst 99 miljoen gevaccineerden. Dit onderzoek bracht vier ernstige bijwerkingen aan het licht, een onthulling die voorheen onbespreekbaar leek. Als je dit enkele jaren geleden durfde neer te pennen op sociale media werd je dadelijk gestraft met een ban van enkele dagen tot een maand en het bericht werd sneller verwijderd dan Marc Van Ranst kritische stemmen blokkeert op Twitter. Het narratief was immers al enkele jaren dat de vaccins veilig en efficiënt waren. Dit was geen leugen, het waren twee leugens. Uiteraard is dit helemaal geen fijn nieuws dat er zoveel mensen zeer ziek werden van deze injecties. Het is echter wel belangrijk om dit te brengen zodat dezelfde fouten in de toekomst niet meer gemaakt worden.


Het nieuws dat werd gepresenteerd, is echter slechts het topje van de ijsberg. Terwijl de media nog steeds benadrukken dat bijwerkingen zeldzaam zijn en dat massale vaccinatie een goede zaak was, beweren echt kritische wetenschappers al jaren dat deze campagne waarschijnlijk de grootste medische fout ooit is. Helaas worden deze wetenschappers nog steeds weggezet als verspreiders van desinformatie.


Er zijn echter ook steeds meer gevaccineerde artsen en wetenschappers die hun fouten erkennen. Zeker wanneer zij zelf de vaccins met overtuiging hebben genomen en aan hun kinderen gegeven is het de moeite waard om te luisteren wanneer zij spreken. Ze kunnen immers niet worden afgeschilderd als anti-vaxxers. Dit weekend was er opnieuw een arts, Dr Annette Bosworth (beter bekend als Dr. Boz), die naar buiten trad en de video die ze op haar YouTube kanaal brengt is zeker de moeite om eens te bekijken. Omdat de kans groot is dat het op sociale media nog steeds wordt gecensureerd breng ik het hier vandaag op mijn website. Ik denk dat het zeker de moeite is om dit te delen met vrienden of familieleden die nog steeds geloven in het narratief van de afgelopen jaren. U mag in de comments zeker ook andere interessante video’s over deze problematiek delen die de moeite waard zijn om te bekijken.



Steven Arrazola de Oñate

6.232 weergaven11 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Met uw kleine steun blijft deze website online zonder reclame

Doneer een bedrag naar keuze. Met €1 euro zijn wij al enorm tevreden.

Dankjewel voor uw steun!

bottom of page