top of page

Deel 2 van "De Ontmaskering": Dr. Dick Bijl over " het Pillenprobleem"

Het heeft even geduurd maar nu kan u ook kijken naar deel 2 van De Ontmaskering waar dr. Erwin Annys en ik het genoegen hebben om dr. Dick Bijl te mogen ontvangen en aan het woord laten. Dokter Dick Bijl is huisarts, epidemioloog en voormalig hoofdredacteur van het Nederlandse Geneesmiddelenbulletin.


Dr. Bijl brengt de lezing “Het pillenprobleem” waarin u verduidelijkt wordt hoe geneesmiddelen worden beoordeeld en gereguleerd, wat het verschil is tussen statistische significantie en klinische relevantie en waarom geneesmiddelen, na kanker en hart- en vaatziekten, de derde belangrijkste doodsoorzaak zijn geworden in Westerse landen.


De wetenschap heeft ons nuttige, levensreddende medicijnen opgeleverd maar helaas ook zinloze en schadelijke producten die desondanks massaal worden voorgeschreven en geconsumeerd. U leert de farmaceutische trukendoos kennen die dit mogelijk maakte en krijgt inzicht in hoe deze werd gehanteerd bij de uitrol van de mRNA SARS-CoV-2 vaccins.


Na de lezing lichten dr. Bijl en dr. Annys de pijnlijke eindconclusie toe naar aanleiding van enkele vragen die ik hen stelde.


Klik op de foto om de aflevering te bekijken:


Steven Arrazola de Oñate

1.497 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Met uw kleine steun blijft deze website online zonder reclame

Doneer een bedrag naar keuze. Met €1 euro zijn wij al enorm tevreden.

Dankjewel voor uw steun!

bottom of page