top of page

Chinees vuurwerk zorgt voor Europees economisch falen

Bijgewerkt op: 20 jan.

Indien er een barometer bestond die hypocrisie kon meten dan hadden we deze week topscores gehaald. Ik zal beginnen met onze premier. Deze week ging Alexander samen met onze Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib en heel wat bedrijfsleiders op bezoek in China. Uiteraard ontving de Chinese president Xi onze delegatie zeer graag. De Chinese president lacht zich immers bijna wekelijks een breuk met de dwaasheid van onze Europese leiders. Met de Belgische lacht hij nog het meest. Vorige week hadden ze nog een feestje in Beijing met enkele topfiguren van de communistische partij. Tijdens deze bijeenkomst werd er hard gelachen. De Chinezen vonden het briljant dat uitgerekend ons land geen bussen meer bestelt bij Vanhool maar wel in China. Een goede vriend van Xi vertelde het volgende: “Wacht maar tot het uitkomt dat onze Chinese bussen de eerste winter al buiten gebruik zullen zijn wegens verminderde prestaties en laadproblemen. In de zomer kampen ze dan weer met oververhitting van onze goedkope batterijen. Er komt vuurwerk in de Belgische straten. Chinees vuurwerk wel te verstaan hè!” Iedereen moest luidop lachen bij deze woorden, net omdat ze zoveel waarheid bevatten, maar de domme Belgen zijn er weer ingetrapt. Zelfs de Chinezen vinden het vreemd dat de Belgen voortaan hun bussen in China kopen terwijl de Nederlanders nog wel Belgische bussen van Vanhool kopen.


Ze moesten trouwens ook gigantisch hard lachen met het feit dat de Belgische media al weken aan het berichten zijn over een spion terwijl ze de man in kwestie, een bizarre fantast, totaal niet kennen. Ze vonden het hilarisch dat de Belgische pers niet leek te begrijpen wat het verschil is tussen een spion en een lobbyist. De Belgische pers leek nog te geloven dat we in de 20ste eeuw leven. Xi had de opdracht gegeven enkele toppolitici als lobbyist rijkelijk te betalen om zoveel mogelijk lucratieve contracten te kunnen binnenhalen en dat lukt al enkele jaren zeer goed. De man die in de Belgische media werd vernoemd stond helemaal niet op het lijstje van Xi. De communistische leiders waren wel onder de indruk van de manier waarop de Belgische regering de pers kan inzetten als propagandakanaal. Zo’n flagrante leugens worden zelfs in China niet gebracht.

 

Maar goed, Alexander De Croo zat hier in ons land al weken uit te leggen hoe gevaarlijk China is en nu ging hij er zelf op bezoek. Zijn bedoeling was om de Chinezen ervan te overtuigen dat ze ook wat meer bij ons moeten kopen. Onze handelsbalans is namelijk compleet uit evenwicht; we kopen vijf keer meer van de Chinezen dan zij van ons. Alexander zou Xi eens flink de les lezen, zodat dit snel opgelost zou worden. Daarnaast wilde hij ook aandringen om te stoppen met spionnen te sturen. Dat liet hij althans de meegereisde journalisten weten. Dat laatste ging hij echter niet doen, omdat hij heel goed besefte dat dit een verzonnen verhaal was om de oppositie in ons land zwart te maken. Xi nam graag de tijd voor Alexander want hij wilde onze premier toch wel eens graag ontmoeten om te kunnen begrijpen wat voor man hij is. Xi heeft namelijk plannen om de komende jaren vooral hetzelfde te blijven doen en niets extra te kopen in ons land. Dat is ook niet nodig want China produceert alles zelf en Xi weet dat hij genoeg invloed heeft gekocht om Europa te laten vasthouden aan hetzelfde beleid. Hij vindt het briljant dat heel Europa is gaan geloven dat ze moeten inzetten op groene energie. Praktisch alle technologie komt namelijk uit China of het nu windmolens, zonnepanelen of binnenkort ook elektrische auto's zijn. Xi lacht zich een breuk, want om al die zaken te produceren wordt voornamelijk olie gebruikt, en de Chinese CO2-uitstoot stijgt elk jaar enorm. Maar om de een of andere reden lijken die domme Europeanen dat niet te begrijpen. Ze lijken oprecht te geloven dat ze het klimaat kunnen beïnvloeden door massaal in te zetten op Chinese technologie. Xi weet nu al dat hij de komende jaren de Europese markt zal overspoelen met Chinese elektrische auto's. Deze auto’s zijn net als de andere zogezegd groene technologie een ramp voor onze planeet maar dat vindt de Chinese president totaal niet belangrijk. Het handelsonevenwicht van 1 op 5 zal binnen vijf jaar 1 op 10 worden. Daarom wilde Xi toch even de tijd nemen om Alexander persoonlijk in zijn gezicht uit te lachen, wat hij overigens in het Chinees kon doen omdat Alexander dat toch niet begrijpt. ‘Met alle Chinezen, maar niet met den dezen’ moet de man gedacht hebben.


Bovenstaande grafiek biedt een overzicht van de Chinese auto-export. Het is duidelijk dat ze pas net echt begonnen zijn met de massaproductie want de curve toont een exponentiële stijging. Deze trend zal naar verwachting de komende jaren alleen maar toenemen. In Europa zijn er echter genoeg socialisten en communisten die zich inspannen om onze economie steeds verder te ondermijnen. Ze pleiten bijvoorbeeld, zelfs in Duitsland, voor een overstap naar een vierdaagse werkweek zonder salarisverlaging, een benadering die niet meer past in de hedendaagse realiteit. In ons land en heel Europa zullen we helaas tienduizenden, waarschijnlijk zelfs honderdduizenden banen zien verdwijnen vanwege het ondoordachte beleid van sommige politici. De Europese Unie heeft vijf jaar lang machteloos toegekeken, terwijl China de batterijmarkt ontwikkelde en toegang tot grondstoffen veiligstelde. De Europese auto-industrie werd voornamelijk geschaad door EU-leiders met hun overregulering en starre klimaatdogma's. Ondertussen blijven de Chinezen zich kostelijk vermaken met onze dwaasheid.

 

Wat de Chinezen ook heel blij maakt is dat morgen in Davos de jaarlijkse meeting van het Wereld Economisch Forum (WEF) van start gaat. Ze sturen dan ook een delegatie om hun technologie nog meer te kunnen verkopen. Xi is namelijk zeer goede maatjes met de voorzitter van het WEF. Of de Chinezen ook uitkijken naar de luxe-escortes in Zwitserland weet ik niet maar ik weet wel dat het voor de meisjes van plezier die naar Davos trekken hoogdagen zijn want ze verdienen bergen cash. Wat Valentijn voor een bloemenwinkel is, is de Jaarlijkse Anale meeting van het WEF voor de Europese prostituees. De mensen die rijk werden door de aarde kaal te plukken komen daar deze week gezellig samen en geld hebben ze meer dan genoeg om uit te geven. Het grote thema dit jaar is trouwens de bestrijding van desinformatie. Het is duidelijk dat ze in Davos niet blij zijn met het feit dat ontzettend veel mensen wereldwijd de laatste jaren hebben begrepen dat ze bij het WEF vooral lucht en zever verkopen en dit lijkt niet meer te werken. In een jaar waar overal verkiezingen zijn is dit natuurlijk een zeer groot gevaar voor dit elitaire clubje. Desinformatie wordt door hen nu wereldwijd als het grootste risico gezien. Het staat op de eerste plaats in het Global Risks Report van het WEF. Het is dus nog een groter probleem geworden dan de klimaatverandering. Stel je voor. Extreem weer zou toch tot de ondergang van de planeet leiden? Hoe kan "desinformatie" dan nog erger zijn?


Als we spreken over desinformatie, wil ik vandaag ook graag even stilstaan bij de pandemie, aangezien dit af en toe noodzakelijk blijft. Dr. Anthony Fauci, de Amerikaanse equivalent van Marc Van Ranst, bekende dinsdag voor het Congres dat de richtlijnen om anderhalve meter afstand te bewaren totaal niet op wetenschap waren gebaseerd. Ze hebben het totaal uit hun duim gezogen. Het leek destijds een goed idee en dus werd het aanbevolen. Wereldwijd hebben we deze benadering gevolgd, mede omdat mensen zoals Fauci het als een goed idee beschouwden. Dat hij nu toegeeft dat dit volstrekte onzin was, zou eigenlijk enorm nieuws moeten zijn. Helaas heeft geen enkel Vlaams mediakanaal hier aandacht aan besteed. Ik waardeer het dat professor Liliane Schoofs, gewoon hoogleraar aan de KU Leuven en docent immunologische biotechnologie, het wel durfde te bespreken op haar Twitter-account. We zullen immers nooit dezelfde waarheid horen van Marc Van Ranst, die op dezelfde universiteit werkzaam is. Gelukkig zijn er naast Marc Van Ranst nog professoren die wetenschap wel hoog in het vaandel dragen.


Wat deze week ook niet breed werd uitgesmeerd in de media is de nieuwe belastingverhoging die de leden van de Vivaldi-coalitie vrij onopgemerkt hebben ingevoerd. Deze treft vooral de werkenden met een bedrijfswagen. Voor wie een bedrijfswagen heeft die uitsluitend op benzine of diesel rijdt, zal het 'voordeel alle aard' op zijn belastingaangifte aanzienlijk stijgen, tot wel 20%. Het is wederom de werkende middenklasse die hiervoor moet opdraaien. Dit fenomeen lijkt een rode draad te zijn in zowel de Belgische als Europese wetgeving en fiscaliteit. Inactiviteit en slachtofferschap worden beloond, terwijl de ambtenarij en het overheidsbeslag blijven groeien en de fundamenten van onze welvaart, namelijk werkgelegenheid en ondernemerschap in de private sector, verder afnemen . Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat dit systeem uit elkaar spat en er een opstand ontstaat. Deze dreiging lijkt goed te worden beseft, wat de toenemende minachting voor de democratie en de steeds autoritairder wordende houding van het technocratische ambtenarenapparaat verklaart. Ze zijn vastbesloten de rekening voor decennia slecht bestuur door te schuiven naar de gewone burger, die weinig mogelijkheden heeft om te protesteren. Dit lijkt op een vorm van communisme 2.0. Onze goed vriend Xi ziet het uiteraard allemaal zeer graag gebeuren. Onlangs heeft premier Alexander De Croo scherp uitgehaald naar degenen die dreigen onze samenleving aan de Chinezen te verkopen terwijl zijn regering net de grootste boosdoener is en zelf gigantisch veel boter op het hoofd heeft. De echte ‘spionnen’ die onze welvaart ondermijnen lijken diegenen te zijn met belangen en goede vrienden in Davos. Ik kijk alvast uit naar de komende week om te kijken welke verhaaltjes ze ons nu weer gaan proberen wijs te maken. Ik kom er volgende zondag uiteraard met veel plezier op terug.


Steven Arrazola de Oñate

1.943 weergaven14 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

14 commentaires


Peter Braet
Peter Braet
14 janv.

Naar mijn mening zouden België en bij voorkeur heel Europa het voorbeeld van Litouwen moeten volgen; een volwaardige ambassade openen te Taipei.

Chinezen spelen Go, Amerikanen spelen Poker. Iets wat meneer Xi en de Chinezen niet begrijpen is dat ze met het Belt and Road Initiative hun hand overspeeld hebben. Europeanen zouden Schaak spelen maar West-Europeanen zijn tot het dambordniveau afgedaald en begrijpen het evenmin.


Toen op het einde van de eerste covidgolf een uitbraak werd vastgesteld in een Duits vleesverwerkend bedrijf werd dat grondig onderzocht en werd duidelijk dat de verspreiding via aërosolen ging en daar werd met Duitse grondigheid vastgesteld dat een veilige afstand mét mondmasker acht meter was. Dat is de tafel van Poetin.

Eigenlijk verwachtte ik…


J'aime
W
W
18 janv.
En réponse à

Zo was het allicht , maar nu ( Davos ) zijn deze model-makers olv Hariri en Klaussie druk bezig met humaniciden en spiriticiden te ontwerpen , anders zal hun duivelse plan niet lukken 🤭

J'aime

Met uw kleine steun blijft deze website online zonder reclame

Doneer een bedrag naar keuze. Met €1 euro zijn wij al enorm tevreden.

Dankjewel voor uw steun!

bottom of page