top of page

Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt ze wel.

Televisie-experten manipuleren voor eigenbelang.

Ondertussen breng ik al opnieuw 3 maanden elke zondag een wekelijkse samenvatting van wat er volgens mij aan relevante zaken zijn gebeurd de week voordien. Waar dit mij de volgende maanden zal leiden weet ik vandaag nog niet, maar ondertussen ben ik wel zeer blij dat ik deze gewoonte tijdens de coronacrisis heb volgehouden want dit resulteerde in mijn eerste boek dat in november 2022 verscheen en waar ik stiekem toch best trots op ben. Tijdens de coronacrisis was ik kritisch tegenover het gangbare narratief en onze overheden. Dit heeft ervoor gezorgd dat velen oprecht geloofden dat ik zot was geworden. Ik was immers niet bang voor het virus en ik wilde me niet laten vaccineren. Al vrij snel kreeg ik het etiket “complotdenker” op mijn voorhoofd gekleefd. Ik moet bekennen dat dit mij vrij lang kwaad heeft gemaakt. Ik geloofde helemaal niet in bizarre complotten en ik denk bijvoorbeeld, gelukkig, ook nog steeds dat de aarde rond is. Ik vond wel dat onze overheden een gigantisch dwaas én zeer nefast beleid voerden en ik vond dat het mijn recht was om dit neer te schrijven, zeker in een liberale democratie. Mijn wekelijkse teksten zorgden echter voor enorm veel boosheid en frustratie bij mensen die er heilig van overtuigd waren dat het narratief correct was. Het leek voor hen dan ook meer op een religie dan op wetenschap, want er mocht niet aan getwijfeld worden. Toen ik nadien het werk van professor Mattias Desmet, professor klinische psychologie aan de Universiteit van Gent, leerde kennen begreep ik hoe het kwam dat de meeste mensen zo agressief jegens mij reageerden. Ik begreep dankzij hem dat ik vooral moest blijven spreken en schrijven, en dat deed ik dan ook. Mijn boek is een compilatie van al mijn wekelijkse teksten uit die niet al te evidente periode. Ik ben er vrij zeker van dat als de mensen die me de afgelopen jaren als een “extremistische complotdenker” hebben bestempeld dit nu zouden lezen, ze ook zouden begrijpen dat ik het al vrij snel bij het rechte eind had. Ze zouden ook beseffen dat onze televisie-experten ons bewust hebben gemanipuleerd voor eigenbelang. Follow the money is dan ook al drie jaar lang het enige dat je moet doen om inzicht te krijgen in wat er echt speelde. Met complotten heeft dit allemaal bitter weinig te maken.


Marc Van Ranst paus van het corona-geloof.

Vooral professor Marc Van Ranst heeft, volgens mij, een uiterst bedenkelijk parcours gereden. Zijn grote voordeel is echter steeds geweest dat hij door de media op handen werd gedragen. Iedereen die kritisch was naar het narratief heeft hij op een bijna magistrale wijze neergesabeld. Ik schrijf bewust magistraal, omdat hij echt perfect onder de knie had hoe hij dit voor elkaar moest krijgen. Pers en politiek vonden dit schitterend, omdat de coronamaatregelen volgens hen zeer noodzakelijk waren om zo snel mogelijk uit de pandemie te kunnen raken. Ondertussen is de wetenschap zeer duidelijk: de maatregelen waren een gigantische ramp en deze gaan nog jaren een ontzettend negatieve impact hebben. Mondkapjes hadden geen effect, tenzij de angst hooghouden, en de spuiten die ons uit de pandemie moesten helpen zorgen momenteel voor gigantisch veel zieke mensen en een sterke oversterfte in de meest gevaccineerde landen. De roeptoeters die bleven gillen dat we de wetenschap moesten volgen hoor je bijna niet meer, de meesten hebben dan ook eindelijk begrepen dat ze zich eigenlijk onsterfelijk belachelijk hebben gemaakt. Het was dan ook een wereldwijde IQ-test waar zij gigantisch hard voor zijn gefaald. In de Verenigde Staten is dit besef trouwens al veel groter dan in Europa. Deze week zijn daar de eerste rechtszaken gestart naar aanleiding van de Twitter Files die Elon Musk recent naar buiten bracht. Medewerkers van Twitter die artsen en kritische stemmen onterecht censureerden staan nu terecht en riskeren gevangenisstraffen. Niet meer dan logisch als je het mij vraagt. In België en Nederland gaan we hier nog even op moeten wachten, maar ik ben er heilig van overtuigd dat we dit ook bij ons moeten én zullen krijgen. Trieste figuren zoals Maarten Keulemans in Nederland en Rien Emmery in Vlaanderen die zonder enige deskundigheid en zonder enige medische kennis artsen en wetenschappers als kwakzalvers en oplichters hebben weggezet mogen hier niet ongestraft mee wegkomen. Het lijkt er dan ook steeds meer op dat ze ook werkelijk bloed aan hun handen hebben door mee te werken aan het censureren van kritische artsen en wetenschappers die ons wilden waarschuwen voor de mogelijke gevaren van de mRNA-prikken. Ze zijn dan ook, volgens mij, bijna even schuldig als onze televisie-experten Marion Koopmans en Marc Van Ranst.


Doch kreeg deze laatste deze week een eredoctoraat aan de universiteit van Leiden. Drie verschillende faculteiten hadden hem voorgedragen. De viroloog kreeg de erkenning, omdat hij “onvermoeibaar op radio, televisie en sociale media bleef communiceren tijdens de coronapandemie”. Eerder had Van Ranst ook al een eredoctoraat gekregen van de universiteiten van Nijmegen en Amsterdam. Niet alleen de economie, maar ook het woord eredoctoraat is aan inflatie onderhevig zo blijkt. Een eredoctoraat heeft hiermee volgens mij nu echt wel alle waarde verloren. Qua communicatie is Marc Van Ranst eerder een gigantische schande geweest. Elke week kon en mocht hij van gedacht veranderen, maar hij bleef toch de paus van het corona-geloof en alle critici werden door hem verketterd en vogelvrij verklaard. Ik heb overigens zelf mogen ondervinden wat dat betekent. Pers wou niet meer met mij praten, want ik was “verbrand”. Tot op de dag van vandaag is dit overigens nog steeds het geval.


Moderne boekverbranding.

Ook de moedige professor Mattias Desmet onderging hetzelfde lot en dat ranzige spelletje is helaas nog niet uitgespeeld, want deze week werd hij opnieuw aan de schandpaal genageld. Na een onderzoek van enkele maanden heeft de UGent beslist zijn boek De psychologie van totalitarisme te schrappen als lesmateriaal. De bevoegde onderzoekscommissie heeft volgens de UGent vastgesteld dat er slordigheden in het werk zitten en dat het gebaseerd is op “verouderde wetenschap”. Ik ben persoonlijk wel erg benieuwd welke de verouderde wetenschap is en welke nieuwe inzichten er in de plaats zijn gekomen. De hele aanpak van de “pandemie” was gebaseerd op “verouderde wetenschap” en daar kraait in ons land nog steeds geen haan naar, maar de professor die de laatste jaren de moed had zich uit te spreken moet nu koste wat het kost aan de schandpaal. Wat zijn ze blijkbaar toch enorm bang aan de overkant. Eerst van corona en nu van de waarheid. Dit ruikt dan ook gigantisch hard naar arbitraire censuur en een moderne boekverbranding. Het is ook best ironisch dat de UGent exact doet waar professor Desmet voor waarschuwt in zijn boek. Dit bewijst net hoe totalitair de overheid optreedt en hoe de vrije meningsuiting dagelijks meer en meer in gevaar komt. De vrijheid is iets waarvoor men zal moet blijven strijden of deze wordt je voor je eigen ogen afgenomen. Iedereen moet dit doen op zijn of haar eigen manier. Ik zal dit blijven doen door elke week te schrijven en ook door interessante gesprekken te voeren in de podcast Compleetdenkers.


Zijn er nog complotten over?

Afgelopen zondag zat ik met enkele vrienden samen en we vroegen ons af of er nog “complotten” over waren. Ongeveer alles waar kritische stemmen de laatste jaren voor hadden gewaarschuwd bleek immers correct te zijn. Zo hadden de “complotgekken” al in 2020 gewaarschuwd dat er vaccinatie-toegangsbewijzen gingen komen. De factcheckers bestempelden dit als een leugen. Zo hadden de “complotgekken” ook al in 2020 gewaarschuwd dat er 8 corona-vaccins gingen moeten genomen worden. De factcheckers bestempelden dit als een leugen, want na twee prikken kon je nooit nog ziek worden of anderen besmetten. Ondertussen zijn er al Belgen die prik 6 hebben gekregen. Zo hadden de “complotgekken” ook al in 2020 gewaarschuwd dat het virus gelekt was uit een lab uit Wuhan. De factcheckers bestempelden dit als een leugen. Zo hadden de “complotgekken” ook al in 2020 gewaarschuwd dat er een energiecrisis op ons ging afkomen. De factcheckers bestempelden dit als een leugen.


Toen ik naar huis reed na het gesprek met mijn vrienden moest ik spontaan denken aan het “complotgerucht” dat de Amerikanen verantwoordelijk waren voor de sabotage aan de pijpleidingen Nord Stream 1 en 2. Deze pijpleidingen lopen van Rusland naar Duitsland en ze raakten in september vorig jaar zwaar beschadigd na verschillende explosies. Op zeker vier plekken lekte methaan de zee in. De vier lekken zorgden voor een milieuschade die niet te overzien was. Al onze politici, en dus ook de pers, wezen meteen naar Poetin. “Wie anders zou dit doen?” Aangezien ik ondertussen ook het complotetiket op mijn voorhoofd gekleefd had gekregen, geloofde ik niet meer dadelijk wat pers en politiek brengen dus ging ik toen ook al zelf wat op zoek naar meer relevante informatie. Ik botste toen op een artikel van 8 februari 2022 waarin president Biden waarschuwde dat hij dit zou doen. "Als tanks en soldaten weer de grens met Oekraïne oversteken, zal er geen Nord Stream 2‑project meer zijn. We zullen het stoppen." Op een vraag van een journalist, hoe hij dat zag gebeuren, aangezien het Nord Stream 2 een project onder Duitse controle is, antwoordde Biden stellig: "Ik beloof u, we kunnen het stoppen." Reeds in september vorig jaar was ik er dan ook vrij zeker van dat het effectief de Amerikanen geweest waren die deze sabotage hadden uitgevoerd, want de Russen hadden er absoluut geen enkel voordeel bij om deze pijpleiding te saboteren, integendeel. De Amerikanen daarentegen des te meer, want zij trachten al jaren om ons van het Russische gas te krijgen zodat we hun veel duurder én milieuonvriendelijk schaliegas zouden kopen. De Amerikanen vinden de huidige oorlog dan ook schitterend. Het is de Reagan-doctrine uit de jaren 80 die nu wordt doorgevoerd, de VS laat Europa de gedroomde oorlog met Rusland uitvechten. Dit noemde men toen de “beperkte nucleaire oorlog”. Vergeet ook niet de woorden van Henry Kissinger die ooit verklaarde dat de VS geen vrienden hebben, maar partners waar de VS beter van worden. Het zijn helaas enorme opportunisten en onze Europese leiders snappen niet hoe hard ze bespeeld worden. Maar goed, hetgeen u net las was voor onze pers en politiek een complottheorie en factcheckers hadden in gans Europa dan ook verkondigd dat de Russen de sabotage hadden gepleegd. De factcheckers zijn, zoals al eerder in mijn wekelijkse columns vermeld, de moderne priesters die het geloof verdedigen en aan hun waarheden mag niet getwijfeld worden. Je wil immers niet vogelvrij verklaard worden, weet je nog?


Sabotage Nord Stream pijpleiding is geheime operatie van de CIA.

Ik kreeg deze week letterlijk de slappe lach toen ik het briljante artikel las van de gerenommeerde onderzoeksjournalist Seymour Hersh. Hij is een Amerikaanse publicist die regelmatig in The New Yorker schrijft over militaire en veiligheidszaken. Zijn werk kreeg wereldwijde bekendheid en erkenning in 1969 toen hij het bloedbad van Mỹ Lai en de daaropvolgende doofpotaffaire tijdens de Vietnamoorlog onthulde. Hiervoor ontving hij de Pulitzerprijs voor Internationale Journalistiek. In 2004 kregen zijn rapportages over de mishandeling van gevangenen door het Amerikaanse leger in de Abu Ghraib-gevangenis veel aandacht. Deze week schreef hij dat de aanval op de Nord Stream-gasleidingen een geheime operatie van de CIA was in opdracht van het Witte Huis. Hij baseert zich op een bron “met directe kennis van de operationele planning”. In een uitgebreid artikel claimt de journalist dat de operatie is georganiseerd door de CIA en uitgevoerd door Amerikaanse diepzeeduikers van de marine, in samenwerking met Noorwegen. Volgens hem werd de operatie uitgevoerd onder de dekmantel van een NAVO-oefening die het bondgenootschap in juni 2022 hield in het gebied. De duikers plaatsten “op afstand bedienbare explosieven die drie maanden later drie van de vier Nord Stream-pijpleidingen vernietigden”. Hersh suggereert dat de regering Biden opdracht gaf tot de operatie om de Russische president Vladimir Poetin ervan te weerhouden aardgas in te zetten als drukmiddel voor zijn politieke en territoriale ambities, aangezien Duitsland en de rest van Europa sterk afhankelijk waren van Rusland voor aardgas. Ook zou de afhankelijkheid van de pijpleidingen voor goedkoop aardgas de bereidwilligheid van Europa ondermijnen om geld en wapens te leveren aan Oekraïne. Het plannetje heeft trouwens enorm goed gewerkt hebben we de afgelopen weken en maanden allemaal kunnen vaststellen. Het probleem is echter dat onze reguliere media hier de volgende weken amper of niets over zullen brengen. Zelfs al mocht er binnenkort zwart op wit bewijs geleverd worden dat het effectief de CIA is geweest die deze sabotage heeft gepland en uitgevoerd, dan nog zal er in alle talen over worden gezwegen. Bondgenoten van het zogezegde vrije westen die een gaspijplijn vernietigen waardoor de EU-bevolking kou mag lijden. Hoe ziekelijk zijn onze pers en politiek geworden dat ze blijven zwijgen?


Acteur Zelensky als een echte rockster onthaald in Brussel.

Dit zagen we trouwens ook weer deze week. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky kwam immers als een echte rockster op blitzbezoek naar Brussel om te bedelen om extra geld en wapens. Hij speelt zijn rol als acteur dan ook briljant als je het mij vraagt. Voor ik verder ga met mijn terechte kritiek op de acteur moet ik eerst meegeven dat kritiek geven op Zelensky niet betekent dat ik daardoor opeens een fan ben van de Russische president Poetin, want dat is allerminst het geval. Ik zou dan ook niet graag leven in een land waar hij president is. Ik vind wel dat onze media en politiek het conflict momenteel te zwart wit brengen en de historische context te weinig kaderen. Voor mensen die hier meer over willen weten kan ik het gesprek dat ik voor Compleetdenkers voerde met professor Tom Sauer warm aanbevelen. De zeer intelligente en aangename professor brengt in dat gesprek wel de nodige nuance en hij stelt, volgens mij zeer terecht, dat we dit conflict enkel kunnen oplossen door met Poetin te gaan praten. Zolang we dat niet doen zullen er elke dag mensen blijven sterven, zowel Oekraïners als Russen en dit is werkelijk dramatisch. We sturen geld en wapens naar Oekraïne om zoveel mogelijk mensen te doden. We worden dan ook helaas geregeerd door volstrekte krankzinnigen. Maar ik had het dus over de Oekraïense president die momenteel in gans Europa op handen gedragen wordt. Dit is pure propaganda om iedereen ervan te overtuigen hoe dapper deze man is. Hij is volgens mij dan ook gewoon een poppetje dat daar op magistrale wijze door de CIA is geplaatst als gewillige oorlogspresident. Als je het verhaal leest van hoe deze man president geworden is, zouden er toch enkele belletjes moeten gaan rinkelen. Ondertussen heeft hij in zijn land trouwens ook al 11 oppositiepartijen verboden en kritische media met dwang gesloten. Er circuleren ook enorm veel beelden op sociale media van deze rockster waar het toch ook redelijk duidelijk is dat hij net zoals vele andere showbizz-sterren niet vies is van het zeer populaire witte poeder. Hij heeft alleszins de gekende “tic” van een snuiver. Wat ik hier schrijf is uiteraard weer voor velen vermoedelijk een complottheorie, maar ik zet het graag op papier zodat we binnen enkele maanden of jaren kunnen nakijken of dit een dwaas idee was of niet. In ieder geval kwam de frauduleuze acteur deze week nog eens geld tanken en dit gebeurde onder luid applaus van gans het Europees parlement. Hij vraagt naast tanks, die hij gekregen heeft, nu ook om gevechtsvliegtuigen. Vermoedelijk zullen deze er ook wel komen al ligt dit wel een stuk complexer. Als ze er echter komen, dan mag je dadelijk ook noteren dat dit conflict nog letterlijk jaren zal aanslepen. Het duurt immers jaren om zowel de piloten als het personeel met deze toestellen te leren opereren. We moeten dus vooral hopen dat deze nooit zullen geleverd worden, want anders gaan er nog honderdduizenden mensen het leven laten en dat willen we, hoop ik toch, absoluut vermijden. De Europese politici begrijpen dit helaas nog niet en hun adoratie voor de rockster was dan ook een vrij zielige vertoning vond ik. Het ophemelen van deze Valse Messias kent inmiddels dan ook geen grenzen meer en neemt ronduit ranzige en decadente vormen aan. Gelukkig was er nog de Hongaarse Viktor Orban die als enige van de Europese regeringsleiders niet applaudisseerde en blijkbaar nog wel onafhankelijk kan nadenken.


Oorlog aan de verspreiders van zogenaamde “desinformatie”.

Onafhankelijk nadenken is blijkbaar steeds gevaarlijker voor de zittende machthebbers. De laatste jaren zagen we al dat factcheckers hun uiterste best doen om critici ad hominem de mond te snoeren, maar sommigen zouden zelfs nog een stapje verder willen gaan. Maandag sprak VN-secretaris-generaal António Guterres de Algemene Vergadering in New York toe en noemde misinformatie en desinformatie een middel om online “haat” te verspreiden. Hij verklaarde dan ook de oorlog aan de verspreiders van zogenaamde “desinformatie” en hij vroeg regeringen wereldwijd om mensen te straffen die afwijkende meningen verspreiden. “We zullen iedereen die invloed heeft op de verspreiding van mis- en desinformatie op het internet om actie vragen – regeringen, regelgevers, beleidsmakers, technologiebedrijven, de media en het maatschappelijk middenveld”, aldus Guterres. “Stop de haat. Zet sterke vangrails op. Wees verantwoordelijk voor taal die schade veroorzaakt.” We kunnen dus vermoedelijk weldra ook weer in België en Nederland nieuwe maatregelen verwachten om kritische stemmen nog meer monddood te maken. Wat zijn ze toch enorm bang aan de overkant. Eerst van corona, nu van de waarheid. Hetzelfde zien we trouwens ook steeds meer bij onze media. Ze lijken echt elke week wat allergischer te worden voor inhoud. Enkel figuren die de juiste boodschap verkondigen worden nog uitgenodigd. Deze week was er op Canvas een debat over professor Mattias Desmet. Uiteraard werd hij zelf niet uitgenodigd. Ook Dries Van Langenhove onderging eerder deze week hetzelfde lot. Onze journalisten zijn helaas steeds meer slaven van het narratief. Wie echt mondig is komt de studio niet meer binnen. Joseph Goebbels was zo efficiënt niet als onze mainstream media. Op veel vlakken is het nazisme soms echt wel zeer dichtbij. Kritische mensen krijgen steeds sneller het etiket extremist of complotdenker gekleefd, maar het wordt steeds duidelijker dat de leugens, de oplichting en de desinformatie voornamelijk vanuit de pers en politiek komen. Dit aanklagen of tegenspreken maakt hen bang en ongeloofwaardig. Dat zijn ze natuurlijk ook en daarom doet de waarheid pijn. Ik vermoed dat de term “complotdenker” stilaan steeds meer zal vervangen worden door verspreider van des- en/of misinformatie. Dit is namelijk makkelijker te censureren, ridiculiseren en nadien te verbieden. Maar eigenlijk moeten we blij zijn met deze evolutie, want dit wil zeggen dat de kritische groep van mensen zo groot is geworden dat ze teruggrijpen naar deze ondemocratische en Orwelliaanse praktijken. De heersende elite wordt bang dat ze hun (vaak) dubieus verkregen welvaart en daarbij behorende privileges kwijtraken. Dat zal ook gebeuren als wij blijven spreken. Dat zal gebeuren als wij blijven schrijven. Ik blijf alleszins elke zondag schrijven in de hoop dat steeds meer mensen zullen spreken. Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt ze wel…


Naar een beetje oude, maar eigenlijk zeer goede gewoonte eindig ik ook graag vandaag met enkele quotes die professor Rik Torfs deze week deelde via Twitter:


De tegenstanders van vrijheid zullen natuurlijk nooit toegeven dat ze wordt ingeperkt, wel dat ze niet aan de orde is. Het beproefde recept van de totalitaire verglijding.


Ga nooit een gesprek uit de weg omdat anderen 'dom' of 'idioot' zouden zijn. Neem mensen met andere inzichten ernstig, bestrijd hen met inhoudelijke argumenten en gun hen de eer een echt debat te verliezen.


Met de academische vrijheid en de vrijheid van meningsuiting gaat het stilaan wat minder. En velen aanvaarden dat, want voor ‘goede’ wetenschappers en ‘fatsoenlijke’ meningen is er nog altijd geen probleem. Hoe naïef kun je zijn.


Typisch voor onze tijd: alcohol willen verbieden omdat sommigen geen maat kunnen houden. De meeste mensen zijn wel degelijk in staat eigen keuzes te maken en moeten niet door de overheid op het rechte pad worden gehouden. En wie zelf om hulp vraagt, kan die uiteraard krijgen.


“Ecolo vraagt maatregelen tegen foute karikaturen en vraagt eventueel verbod van Aalst carnaval.” Vrijheid van meningsuiting is er niet alleen voor ‘juiste’ maar ook voor rare ideeën. Ecolo zelf is gelukkig ook niet verboden.


Steven Arrazola de Oñate


4.375 weergaven9 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

9 Comments


Estelle Sanders
Estelle Sanders
Feb 16, 2023

Bedankt Steven voor dit wekelijks schrijven. Inderdaad Van Ranst is een pion van Schwab alsook al zijn collega's zijnde Van Dame , Van Gucht enz, ze hebben het inderdaad goed gespeeld en velen zijn er met beide voeten ingetrapt. Spijtig genoeg. Zoals de EU, VS en Nato dat nu aan de voeten ligt van Zelensky met veel omarmingen en kussen alsof Von Der Leyen zijn grote liefde is (langs beide kanten) gewoon walgelijk. Sorry ik kan Zelensky al lang niet meer horen, wil niet zeggen dat ik voor Poutin ben want dat is ook een misdadiger.

Like

Om nu nog maar te zwijgen van de op til zijnde climate hoax waarbij de opwarming gezien kan worden ais een black box en volgens het IPCC met wetenschappers die het narratief moeten verkondigen van de overheden alleen de CO2 uitstoot zien als de boosdoener. NB CO2 aandeel in de lucht 0,3/0,4% en de humane uitstoot te verwaarlozen is. Het sterkste broeikas gas is water, helaas onze aardoppervlakte bestaat voor 75% uit water

Like

Wat een heerlijke complotdenker!❤️❤️❤️

Like

Goed artikel! Alleen even zeggen dat het het regime Biden is (illegaal deep state regime) die mogelijk Nordstream vernietigd heeft.

de VS zijn niet de vijand maar wel de deep state die ook in Amerika lang de baas waren.

Like

Patrick
Patrick
Feb 12, 2023

Weerom een zeer fijne uiteenzetting van de laatste week. Well done Steven. Groeten van een mede complotdenker 😎

Like

Met uw kleine steun blijft deze website online zonder reclame

Doneer een bedrag naar keuze. Met €1 euro zijn wij al enorm tevreden.

Dankjewel voor uw steun!

bottom of page