top of page

Aankondiging tweede boek

Enkele weken geleden kondigde ik aan dat ik klaar was voor een nieuw hoofdstuk en wat gas ging terugnemen. Geen nieuwe lezingen, geen wekelijkse columns en wat afstand van sociale media. Ik ben nog altijd iets actiever geweest dan ik had gepland, maar ik heb effectief veel meer kunnen rusten én ook tijd genomen om zonder druk te schrijven. Mijn eerste idee was om een boek te wijden aan het NatuurHumanisme, maar ik heb me momenteel nog niet genoeg kunnen verdiepen in de verschillende filosofische stromingen om nu al een sterk werk neer te pennen. Dit boek zal er komen, maar vermoedelijk pas in 2024.


Wel geef ik binnenkort een boek uit over de periode die ik als militair in 2011 en 2012 heb doorgebracht in Kandahar, Afghanistan. Ik heb toen een dagboek bijgehouden en nu de coalitietroepen na meer dan 20 jaar dit prachtige land hebben verlaten is het volgens mij het ideale moment om daarop terug te blikken. Enerzijds wil ik een inkijk geven in het reilen en zeilen en de beleving van zo’n zending, en anderzijds de vraag stellen waarom we daar zo’n lange periode gebleven zijn. Daarnaast kom ik ook uitgebreid terug op de rijke cultuur van de Afghaanse bevolking die ik zeer goed leerde kennen, omdat ik elke dag met Afghaanse militairen mocht samenwerken. Tenslotte geef ik mijn visie over hoe we met onze Defensie binnen Europa zouden moeten omgaan. Volgens mij is dit niet langer binnen de veel te offensief ingestelde NAVO. Ik ga mijn best doen om dit boek deze zomer in de betere boekhandel te krijgen.


Voor onze Franstalige landgenoten heb ik overigens ook goed nieuws. Dit najaar zal immers de Franse vertaling van mijn eerste boek “Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt ze wel.” beschikbaar zijn. Ik zal dan ook enkele lezingen geven in Franstalig België. Benieuwd hoe daarop zal gereageerd worden. Ik heb er alleszins veel zin in.


Steven Arrazola de Oñate


340 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 commentaires


Steven veel succes met je nieuwe boek. Ik kijk zr alvast naar uit.

J'aime

Beste Steven, hoe krijg je het allemaal gedaan. Ik kijk er alvast naar uit om ook deze nieuwkoer met veel enthousiasme te lezen. Zeken een fijne manier om een idee van die gebeurtenissen te leren kennen. Veel succes gewenst, Leo

J'aime

Met uw kleine steun blijft deze website online zonder reclame

Doneer een bedrag naar keuze. Met €1 euro zijn wij al enorm tevreden.

Dankjewel voor uw steun!

bottom of page