top of page

2024, de ondergang van politiek correct links

Voor het vierde jaar op rij deel ik graag mijn nieuwjaarsbrief met jullie. Twee jaar terug voorspelde ik dat 2022 het jaar van De Vrijheid zou worden. Op dat moment waren we immers nog afhankelijk van een onwetenschappelijke, krankzinnige en totalitaire QR-pas om toegang te krijgen tot café's en restaurants. Ongeprikte ouders mochten zelfs niet bij hun kinderen in de kleedkamers na het sporten. Bij onze noorderburen was het zo mogelijk nog erger. Zij zaten toen nog in een bijna volledige lockdown waardoor enorm veel sympathieke en intelligente Nederlanders kwamen shoppen in Antwerpen. Een grotere middelvinger naar hun gigantisch onliberale premier was haast ondenkbaar.


Vorig jaar schreef ik dat 2023 het jaar van De Ontmaskering zou worden. Er kan zeker over gediscussieerd worden, maar ik zie en drink liever een halfvol dan een halfleeg glas. Ik zou dus toch durven beweren dat het effectief het jaar van onthullingen was. Niet lang geleden geloofde een groot deel van de bevolking nog totaal in de veiligheid en doeltreffendheid van de opgelegde injecties als de redding uit de coronacrisis. Maar als ik nu met mijn beste vrienden spreek - zij die drie of vier prikken hebben gekregen - hoor ik hen unaniem zeggen dat ze nooit meer zo'n spuit zullen accepteren. Ze realiseren zich maar al te goed dat in hun omgeving velen ziek werden, niet door COVID maar door de injecties zelf.


Het ging mij trouwens nooit over die injecties. Wat mensen met hun lichaam willen doen, laat me eerlijk gezegd volkomen koud. Waar ik al die tijd echter echt boos over ben geweest, is hoe onze overheid onze fundamentele rechten heeft beperkt met halve waarheden en vooral met veel leugens. Het heeft me woedend gemaakt dat de media, die eigenlijk de vierde macht zouden moeten zijn, geen tegengeluid boden maar eerder als spreekbuis van de overheid fungeerden. Die propagandistische benadering deed me denken aan wat er in de jaren ‘30 in Duitsland gebeurde. Als ik dit destijds durfde benoemen werd luidkeels geprotesteerd. Gelukkig wordt dit nu steeds meer erkend door gerenommeerde wetenschappers en binnen enkele jaren zal hier ook op deze manier op teruggekeken worden. De trieste consequentie van zowel de politieke leugens als de houding van media is dat er nu veel mensen zijn die simpelweg niets meer geloven van wat er op televisie wordt verteld. Ze gaan er helaas vanuit dat als de media A zegt, het eigenlijk wel B moet zijn. Deze verontrustende trend heeft tot gevolg dat er tegenwoordig veel meer mensen zijn die geloven dat virussen niet bestaan of zelfs dat de aarde plat is. Dat is natuurlijk enorm triest.


De Ontmaskering die dit jaar heeft plaatsgevonden hebben we volgens mij mede te danken aan Elon Musk. Iets meer dan een jaar geleden werd hij namelijk eigenaar van het toenmalige Twitter (nu X). Hij stond toe dat kritische berichten niet onmiddellijk van zijn platform werden verwijderd. Plotseling kregen veel meer mensen toegang tot informatie die aantoonde dat talloze wetenschappers en artsen wereldwijd een geheel andere kijk hadden op het hele Coronavraagstuk. Deze berichten verspreidden zich als een lopend vuurtje waardoor de traditionele tv-experts niet langer het alleenrecht hadden op informatie verschaffen. Natuurlijk werd al snel wereldwijd een immense lastercampagne tegen Elon Musk opgestart. Hij werd belachelijk gemaakt en er verschenen spottende berichten over zijn vermeende domme investeringen en enorme verliezen. Maar de afgelopen dagen moest diezelfde media toegeven dat Elon Musk in 2023 zijn totale nettowaarde met maar liefst 101 miljard dollar heeft zien stijgen. Dit betekent bijna een verdubbeling van zijn vermogen in slechts een jaar tijd, waardoor hij opnieuw de rijkste persoon op aarde is. Persoonlijk vind ik het niet helemaal gezond dat iemand zo'n immense rijkdom vergaart maar ik ben wel verheugd dat deze man zijn geld ook inzet voor positieve doeleinden. Eén van die doelen is dus het naar voren brengen van waarheid en het opnieuw versterken van de vrijheid van meningsuiting.


Het was eigenlijk behoorlijk komisch dat de Europese Unie dit jaar enorm veel energie heeft gestoken in een poging tot X uit Europa te verbannen. Ze beweren dat dit moet gedaan worden om de vrijheid van meningsuiting te beschermen. Ironisch, nietwaar? Vrijheid van meningsuiting beschermen door deze in te perken. De grote mediakanalen hebben dit nieuws uitgebreid besproken en verdedigd maar het mooie is dat steeds meer mensen dit jaar de absurditeit hiervan hebben ingezien. Dit proces lijkt in mijn ogen niet meer te stoppen, en daarom ben ik ontzettend hoopvol over 2024 en ben ik ervan overtuigd dat dit het jaar wordt waarin politiek correct links op haar retour is. Al enkele decennia heeft dit specifieke clubje een toenemende macht verworven. Ze bezetten de hoogste posities in de politiek, de media en hebben grote invloed op onze universiteiten. In hun kringen, waar overigens meer dan genoeg geld is, zijn ze ervan overtuigd dat hun wereldbeeld het enige juiste is en dat iedereen zich daarnaar moet voegen. Wie niet wil meegaan, wordt bestempeld als een gevaarlijke extremist die op elke mogelijke manier de mond gesnoerd moet worden. Binnen hun kringen houden ze vast aan overtuigingen zoals de onmiddellijke verbanning van fossiele brandstoffen, de overdreven dreiging van CO2 voor onze planeet, een overmatige aanwezigheid van stikstof in de natuur, het afschaffen van vleesconsumptie, het verdwijnen van cash geld, het uitwissen van landsgrenzen en nationale culturen, het idee dat er talloze geslachten zijn buiten man en vrouw en vooral de gedachte dat de overheid totale controle moet hebben over het leven van de burgers.


Als je vragen durft te stellen over het klimaatbeleid, word je meteen gelabeld als een klimaatontkenner. Dit is opnieuw een effectieve manier om mensen de mond te snoeren. Er is bijna niemand die zal ontkennen dat het klimaat voortdurend verandert. Moeten we meer doen? Eerlijk gezegd, ik weet het antwoord niet. Wat ik wel weet, is dat de impact van menselijke activiteit op ons klimaat relatief klein is en dat de maatregelen die de afgelopen jaren in heel Europa zijn genomen, een astronomische verspilling zijn van ons zuurverdiende geld. Het politiek correcte links lijkt van plan dit beleid in de komende jaren nog verder uit te breiden, nog meer miljarden uit onze portemonnee te halen voor een effect op de opwarming van de aarde dat minimaal is. Maar gelukkig lijkt de leugen langzaam te worden doorprikt. Enkele weken terug was er een peiling in de Telegraaf in Nederland. Van de 7488 deelnemers gaf maar liefst 81% aan het oneens te zijn met de stelling dat er extra aandacht nodig is voor het klimaat. Hetzelfde percentage gaf aan zich niet echt zorgen te maken over klimaatverandering. Nederlanders zijn soms wat sneller dan Vlamingen, dus het percentage kritische burgers zal daar waarschijnlijk hoger liggen dan in Vlaanderen. Desondanks vermoed ik dat dit standpunt in Vlaanderen inmiddels ook door de meerderheid wordt gedeeld. Mijn hoop voor het komende jaar is dan ook dat we van klimaatangst overgaan naar een meer realistische benadering van het klimaatvraagstuk.


De macht van de (s)linkse bende is de laatste decennia geleidelijk toegenomen, en daarmee groeide ook hun arrogantie. Gelukkig komt hoogmoed vaak voor de val. Corona was de kers op hun taart omdat ze erin slaagden de bevolking zo bang te maken dat bijna iedereen slaafs de meest absurde maatregelen volgde om het virus te bestrijden. Hun overdreven gedrag heeft echter steeds meer mensen doen inzien dat we dat gedrag en die manipulatie niet langer moeten tolereren. Terwijl politiek correct links beweerde dat vaccinaties, mondmaskers en lockdowns het ‘gevaarlijke’ virus zouden stoppen, begonnen steeds meer mensen de leugens te doorzien en zich ertegen te verzetten. Deze kritische denkers werden vaak hardhandig weggezet als verspreiders van desinformatie en zelfs als 'staatsgevaarlijk'. Gelukkig heeft de tijd in het voordeel gespeeld van deze kritische denkers; angst is altijd tijdelijk en leugens worden uiteindelijk ontmaskerd.


Vandaag de dag vraagt een grote meerderheid zich af waarom politiek correct links ons zo heeft voorgelogen. Dit resulteerde duidelijk in Nederland bij de verkiezingen op 22 november. De traditionele, politiek correcte linkse partijen kregen allemaal een flinke tik. En dit is slechts het begin. In Nederland zullen ze nu alles in het werk stellen om de grote winnaar van de verkiezingen weg te zetten als een gevaar voor de democratie en andere ongegronde beschuldigingen. Ze beschuldigen de winnaar van zaken die ze de afgelopen jaren vooral zelf hebben gedaan. Het resultaat zal zijn dat nog meer mensen de leugens van politiek correct links doorzien en bij de volgende verkiezingen zal de PVV nog groter worden. Dit zien we al in de peilingen. Op 22 november stemde 1 op de 4 Nederlanders voor Wilders, nu is dat al gestegen naar 1 op de 3. Ook nieuwe partijen als BBB en NSC doen het goed, terwijl de traditionele partijen bijna irrelevant zijn geworden. Dit fenomeen zullen we het komende jaar in heel Europa zien. Ook in Vlaanderen zullen de politiek correcte linkse partijen CD&V, Vooruit, Open Vld en Groen na 9 juni 2024 vrijwel volledig gedecimeerd worden. Mensen zijn hun leugens meer dan zat. De media, waar voornamelijk politiek correcte linkse mensen werkzaam zijn, zullen hen blijven steunen maar het zal geen significant verschil maken. Hun spel is voorbij en dat is waarlijk een zegen.


Mijn voornemens voor dit jaar? Ik heb hierboven vermeld dat ik boos was, en dat was ook zo. Die kwaadheid was vaak mijn drijfveer om te blijven schrijven. Ik begreep immers niet waarom zo weinig mensen de leugens konden doorprikken. Doordat ik vaak kwaad was heb ik echter ook te vaak politici en televisie-experten ad hominem aangepakt. Hierdoor raakte mijn eigenlijke boodschap soms ondergesneeuwd. Ondertussen is de kwaadheid al wat minder en heb ik weer wat meer levenservaring op de teller. Vanaf het nieuwe jaar zul je dan ook geen of toch veel minder boosheid aantreffen in mijn teksten. Dat is mijn goede voornemen. Natuurlijk blijf ik kritisch, want er zijn nog altijd veel leugens die aan het licht moeten komen. Ik blijf schrijven maar je zult vooral hoop en mogelijke oplossingen in mijn teksten vinden en minder de nadruk op boosheid.


Vanavond zullen de meeste mensen feestvieren, wat een prachtige traditie is. Helaas is het ook een trieste gewoonte geworden dat in grote steden in heel Europa jongeren auto's in brand steken en andere vernielingen aanrichten. Ook vanavond zal het weer gebeuren. Dit is spijtig genoeg een gevolg van het overmatig toegeeflijke gedrag en het beleid van politiek correct links. Welke boodschap denk je dat onze minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden na het vandalisme in onze hoofdstad zal brengen? Ze zal waarschijnlijk haar speeches van de afgelopen jaren woord voor woord herhalen. Ze zal de feiten erkennen, lof uiten voor de ordediensten vanwege hun gepaste optreden, een task force aankondigen om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen maar vooral de nadruk leggen op de vermeende grote gevaren van extreemrechts. Het goede nieuws is dat volgend jaar alles ten goede zal veranderen. Mensen zijn namelijk helemaal klaar met de leugens van politiek correct links.


Ik wil graag eindigen met de wens dat jullie komend jaar vooral doen waar jullie gelukkig van worden. De gelukkigste mensen hebben niet per se van alles het beste maar ze maken het beste van alles. Zelfs in de meest uitdagende omstandigheden kun je jouw jaar nog steeds tot iets prachtigs maken. Geluk is namelijk bijna volledig onafhankelijk van externe factoren. Het ligt waar je het vindt, zelden waar je het zoekt. Het hangt meer af van onze bereidheid om het te omarmen dan van onze inspanningen om het te verkrijgen. Dus zelfs als dit jaar soms uitdagend lijkt, kun je er nog steeds een schitterend jaar van maken. Want niemand anders dan jij bepaalt jouw geluk. Alleen jij! Ik wens jullie een warm en prachtig jaar vol positieve energie en hopelijk komen we elkaar ergens tegen in goede gezondheid. En dan proost ik daar graag samen op. Cheers!


Steven Arrazola de Oñate

1.991 weergaven14 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

14 Comments


Peter Braet
Peter Braet
Dec 31, 2023

Bedankt, en een gelukkig Y2K + 24 (de teller loopt nog steeds) gewenst.

https://www.hbo.com/movies/time-bomb-y2k

Wie herinnert zich nog het drama over "afkappingsteken negenennegentig" dat op oud en nieuw plots zou veranderen in "afkappingsteken nul nul" waardoor alle computers in de soep gingen draaien? De moeder aller hoaxes! Heel herkenbaar. Net als de reacties erop inclusief polarisering onder de bevolking. Hebben ze de wereld toen even beetgenomen zeg. Na het vuurwer bleek er op 1 januari 2000 helemaal niets gebeurd. Goeie docu. De eerste computerbug zit er ook in: een mot (nachtvlinder) gevonden in een relaisschakelaar, een mot (bug) die zich vandaag nog in een dossier uit de jaren zestig onder een stuk tape bevindt.

https://yeahmovies.to/movie/time-bomb-y2k-zwxr3/1-1

Over het virus; dat is…

Like

Richard Beek
Richard Beek
Dec 31, 2023

Kan me vaak wel vinden in je kritische reacties maar het volgende vind ik wel vreemd als je schrijft: "Maar als ik nu met mijn beste vrienden spreek - zij die drie of vier prikken hebben gekregen - hoor ik hen unaniem zeggen dat ze nooit meer zo'n spuit zullen accepteren. Ze realiseren zich maar al te goed dat in hun omgeving velen ziek werden, niet door COVID maar door de injecties zelf".


Nu doe je precies hetzelfde van wat je de media verwijt, even afgezien dat vele in mijn familie, vrienden, kennissen en buurtgenoten die gevaccineerd zijn, niet ziek geworden zijn (op 1 persoon na die verkoudheidsverschijnselen had), niet van corona maar evenmin van de vaccinatie, net zo min…

Like
W
W
Jan 01
Replying to

Zo dom als jij denkt zijn de heren helemaal niet . Is duidelijk een verdienmodel .

En alle gegevens die worden opgevraagd , er wordt niets van vrijgegeven , idem voor die grandioze oversterfte telkens na de prikken , alles wordt verdonkeremaand door bevoegde instanties .https://www.ninefornews.nl/experts-waarschuwen-nieuwe-coronavariant-zal-leiden-tot-pandemie-van-hartfalen/


https://www.ninefornews.nl/extreme-stijging-oversterfte-na-laatste-vaccinatieronde-top-nog-lang-niet-bereikt/

Like

Zo blij dat je blijft schrijven, Steven! Ik deel helemaal je boosheid over de officiële media. Die zijn in mijn ogen de poortwachters voor een gezonde maatschappij. Sinds de corona-crisis hebben ze echt laten zien hoe hun berichtgevingen corrupt en afhankelijk zijn. Jouw boodschap is positief en dat heb ik nodig. Want bij mij blijft na boosheid enkel nog teleurstelling over.

Like

Voor we het nog eens over virussen hebben, neem eerst dit eens in je op, op een weekje ben je er wel door; https://odysee.com/@Freedom_Now!:f/There-Is-No-Virus-Wake-Up:d

Like
W
W
Jan 03
Replying to

Een geval van Rudolf Steiner ( Gezondheid en ziekte 1923)


Griep is het gevolg van een hersenaandoening van het orgaan , dat net onder de gezichtszenuw ligt : het wordt zo ziek dat er een soort verlamming ontstaat .Daardoor ontstaat griep . Van daaruit wordt invloed uitgeoefend op het hele lichaam , omdat dit zo een belangrijk deel van de hersens is . Het ruggemerg wordt aangestoken en van daaruit gaat het naar de ledematen met pijn ,rillingen ..enz


Kort geleden een heel leerzaam geval van griep omdat de betrokkene na elkaar had : longontsteking , bortvliesontsteking , en buikvliesontsteking , en vaak gepaard op en af met hoge koorts , zodus een soort algehele verlamming . He…


Like

Steven, ik geniet van je schrijfsels en kan deze doorgaans ook goed verteren. Echter stuit het me wat tegen de borst dat je op de media (terecht) en de politiekers (ook terecht) bepaalde kritieken uit om dan zelf , nadat je bv 22 mei 2022 een gesprek deelt dat je bent aangegaan met Brecht Arnaert, mijns inziens toch goed wetende wat hij daar komt vertellen, zijn uitspraken over virussen, (weliswaar onrechtstreeks) 'enorm triest' vindt. Dat getuigd toch ook van weinig eerbied naar je sprekers toe. Ofwel nodig je ze niet uit (wat jammer zou zijn want zo wordt er weer éénzijdig berichten gedeeld en dat deed je duidelijk niet, waarvoor mijn waardering naar jou aanpak toe), ofwel laat je z…

Like
Replying to

Het was juist mijn bedoeling je te zeggen dat ik het knap vindt dat je iedereen het woord laat doen en ja daarom hoef je het absoluut niet eens te zijn, zeker niet! Dan zou ik pas aan je beginnen twijfelen, als dat zo was... ik viel alleen over het woordje triest... Uit je reactie begrijp ik nu dat je bedoeld dat het triest is dat mensen niet meer weten wat te geloven terwijl ik dacht dat het op de persoon sloeg... dankjewel voor de verduidelijking. Enne.. blijf schrijven he!

Like

Met uw kleine steun blijft deze website online zonder reclame

Doneer een bedrag naar keuze. Met €1 euro zijn wij al enorm tevreden.

Dankjewel voor uw steun!

bottom of page