top of page

Sjoemelen, snuiven en spuiten

Het was de voorbije dagen weer best een dankbare tijd voor een columnist die op zondag graag zijn licht laat schijnen op de afgelopen week. Graag begin ik met de 50 pakjes cocaïne die in beslag genomen werden op kabinet van PS-minister Caroline Désir. Na sjoemelsossen hebben we nu ook snuifsossen. De sneeuwbom die was aangekondigd ging dus niet over sneeuw maar wel over een ander wit poeder. Het was volgens Franstalige media wel degelijk wit poeder, niet echt inclusief natuurlijk. De inval op het kabinet vond blijkbaar al plaats in december maar het nieuws werd tot nu vakkundig geheimgehouden. Gelukkig was er toch een Franstalige journalist die het aandurfde om de omerta te doorbreken. De verdachte is M.V., zoon van Fadila Laanan. Tot hij werd opgepakt was hij in dienst als penningmeester van de minister en ook verantwoordelijk voor het materiaal en de logistiek. In dat laatste bleek hij dus wel zeer performant te zijn. Zijn moeder was trouwens ook al eens minister voor de PS. Zowel Lanaan als Désir gelden als zwaargewichten binnen de Brusselse socialisten en maken deel uit van het beperkte clubje dat de verkiezingslijsten samenstelde. Uiteraard is het gissen wat deze socialist met de 50 pakjes wou doen. Het is echter wel opvallend dat er momenteel exact 50 mensen werken op het kabinet van de minister van Onderwijs in de Franse Gemeenschapsregering. Dat was dus mooi één zakje per medeweker, wat je alleszins wel sociaal kan noemen.

 

De vraag op het PS-hoofdkwartier is nu vooral hoe ze dit de volgende dagen kunnen framen zodat de mensen dit snel vergeten. Ze zouden kunnen melden dat dit voor educatief gebruik was, aangezien Caroline Désir minister van Onderwijs is. Ze zouden ook kunnen aanhalen dat ze de Antwerpse economie wilden stimuleren of dat de zakjes dienden als lokaas voor Open VLD-politici. Daarnaast zouden ze ook de schuld kunnen steken op de nonkel van Amir Bachrouri, voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad. Die nonkel bekende immers ongeveer anderhalf jaar geleden dat de 20 kilo cocaïne die bij Amir thuis gevonden was van hem was. Amir en zijn moeder beweerden van niets te weten en de pers vond dit ook heel geloofwaardig. Uiteindelijk werd de moeder vorige week in beroep toch veroordeeld tot twee jaar cel met uitstel. Volgens het hof van beroep was Fatima B. (49) medeplichtig aan de drugshandel van haar broer. Ik vermoed dat wanneer ze bij mij thuis 20 kilogram cocaïne zouden vinden ik er niet van afkom met een voorwaardelijke straf. Gelukkig heb ik thuis geen drugs liggen. Ik ben er dan ook helemaal geen fan van.

 

Maar goed, terug naar de PS. De laatste jaren vroeg ik me wel vaker af wat bepaalde PS-politici gesnoven hadden om bepaalde onzin te kunnen uitkramen. Nu weten we het antwoord. Eigenlijk hadden we het al langer moeten weten want meer dan tien jaar geleden werd de oudste dochter van Laurette Onkelinx (PS), die toen vicepremier was, ook al opgepakt in Schaarbeek voor dezelfde feiten. De bevriende journalisten besloten toen om hier niet te veel over te berichten want het ging om een privézaak. Als de PS of een andere partij van het Vivaldi-kartel zoiets vraagt aan de bevriende journalisten dan worden deze bevelen natuurlijk vrij goed opgevolgd. De regimepers schrijft echter al jaren ellenlange artikelen over enkele memes in een WhatsApp groepje van Schild&Vrienden. Dat is natuurlijk veel belangrijker dan cocaïne op een kabinet van een minister.

 

Het is eigenlijk wel pijnlijk om te beseffen dat het deze Franstalige partij is die al decennia de facto de lakens uitdeelt in ons land. Onze Vlaamse politici vinden dit blijkbaar allemaal geen probleem in ruil voor wat postjes. Ondertussen is er geen enkel ander land ter wereld waar de belastingdruk voor de werkende mensen hoger is dan in ons land en we krijgen er helaas minder voor terug dan in onze buurlanden waar de belastingdruk toch nog wat lager is.  Een artikel uit HLN maakte deze week pijnlijk duidelijk hoe weinig een werknemer overhoudt van een opslag. Stilaan moet je in ons land bijna gek zijn om hard te werken.

 


Om de aandacht van Jan Modaal af te leiden van enerzijds het desastreuse beleid en anderzijds de politieke schandalen kan het Vivaldi-kartel gelukkig altijd rekenen op de regimepers. Alles werd deze week uit de kast gehaald om toch maar niet te hoeven schrijven over het gesjoemel van Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke bij het contract voor de vaccinverdeling. Dat zijn ontslag in het parlement werd gevraagd kwam zelfs niet aan bod op VRT. Wel werd Marc Van Ranst bovengehaald om fake news te kunnen brengen.Deze week lazen we in alle Vlaamse en Nederlandse kranten dat er een forse stijging is van het aantal mazeleninfecties. Het was groot alarm want er zijn volgens de WHO meer dan 30.000 besmettingen geregistreerd in Europa het voorbije jaar. Een dertigvoudige stijging vergeleken met 2022 toen 941 gevallen aan de WHO gemeld werden. Marc Van Ranst liet zowel in de media als op X weten dat dit zonder twijfel de fout is van antivaxxers die de coronapandemie misbruikt hebben om desinformatie te wereld in te sturen met dit trieste resultaat. Als je dit op die manier leest dan moet ook ik toegeven dat dit best zorgwekkend lijkt. Gelukkig ken ik Marc Van Ranst ondertussen redelijk goed en weet ik dat je alles wat deze man zegt met een serieuze korrel zout moet nemen. Ik heb even de tijd genomen om eens na te gaan hoe de vork nu echt aan de steel zit.

 

Het eerste dat me opviel is dat Marc nog geen vijf jaar geleden al exact dezelfde boodschap bracht. Op 20 februari 2019 liet hij de voltallige Vlaamse media weten dat hij zich ernstig zorgen maakte over de wereldwijde opmars van de mazelen. Dat was dus een jaar voor de uitbraak van Corona. Hij riep toen ook op om meer te vaccineren en hekelde de beweging van de zogenaamde “antivaxxers”, die op sociale media campagne voeren tegen inenting.

 


Toen ik dat las was ik toch eens benieuwd naar wat de cijfers van de WHO van deze week eigenlijk echt betekenen. Vooreerst wou ik weten in welke landen er afgelopen jaar een probleem is geweest. Marc beweerde immers dat in ons land de antivaxxers de oorzaak waren. Onderstaande grafiek laat zien dat het probleem zich vooral situeert in Oost-Europa. Voornamelijk Kazachstan en Rusland hebben helemaal geen goede cijfers. Ik vraag me af welke invloed Vlaamse antivaxxers hebben op het vaccinbeleid in deze verre landen?Het wordt echter nog interessanter als je gaat kijken naar de cijfers van de laatste jaren. Voor de coronapandemie waren er immers veel meer gevallen van mazelen dan nu. Het heeft dus werkelijk niets de maken met de vaccinatiescepsis die tijdens covid is ontstaan.  

 

2018: 88.693  

2019: 104.442  

2020: 12.202  

2021: 163  

2022: 942  

2023: 42.207

 


Tenslotte is het ook eens interessant om te gaan kijken naar hoe ernstig mazelen eigenlijk zijn. Je moet je ouders of grootouders er maar eens over aanspreken. Toen zij jong waren en er iemand was met mazelen in hun dorp, werden de jonge kinderen naar de ‘zieke’ persoon gebracht zodat deze ook de mazelen op jonge leeftijd konden krijgen. Het is immers een kinderziekte waar de immuniteit door versterkt wordt wanneer je die doormaakt. Dit geldt ook voor waterpokken. Hoe jonger je deze ziekte doormaakt, hoe beter. Op oudere leeftijd is het inderdaad iets minder aangenaam, zo ook bij waterpokken. Het is echter totaal niet nodig om daar heel de wereld voor te vaccineren. Onze grootouders losten dat immers op een perfecte manier op. Maar de spuiten moeten natuurlijk verkocht geraken. Er zijn mensen die daar belachelijk veel geld mee verdienen. Door het onterecht pushen van de coronavaccins door Marc Van Ranst en zijn vrienden beseffen echter gelukkig steeds meer mensen dat ze kritischer moeten zijn over hetgeen ze in hun lichaam laten spuiten. Daarom zijn er intussen meer mensen die ook bepaalde klassieke vaccins aan zich laten voorbijgaan. Logisch dus dat de topverkoper van de Big Pharma deze week terug uit de kast werd gehaald. Helaas opnieuw met fake news. Dat zal de vaccinatiebereidheid zeker ook niet bevorderen.

 

Steven Arrazola de Oñate

2.268 weergaven6 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

6 Comments


W
W
Jan 28

Steven schrijft : “Toen zij jong waren en er iemand was met mazelen in hun dorp, werden de jonge kinderen naar de ‘zieke’ persoon gebracht zodat deze ook de mazelen op jonge leeftijd konden krijgen. Het is immers een kinderziekte waar de immuniteit door versterkt wordt wanneer je die doormaakt. Dit geldt ook voor waterpokken. Hoe jonger je deze ziekte doormaakt, hoe beter. “


Inderdaad  dit is een ‘ gezonde volkswaarheid  , net zoals het volgende een spiritueel-geestelijke  waarheid is  :


Epidemische ziekten oplopen is een noodzakelijke gevolg als reaktie op eerdere karmische toestanden / oorzaken .

Men dient onderscheid te maken tussen innerlijke- ziele en uiterlijke -lichamelijke factoren .

Pokken en mazelen zijn  oorzakelijk ziekten / meestal kinderziekten  die…


Like

W
W
Jan 28

Aangaande al deze zaken  “…Sjoemelen , snuiven en spuiten “

dacht ik aan enkele citaten die Rudolf Steiner zei en voor onze tijd bedoeld waren .


” We komen dus op een beslissend punt, waar gekozen moet worden: Óf we gaan naar rechts, maar dan moeten we wakker zijn ; of we gaan naar links, dan kunnen we blijven slapen - maar dan zullen instincten optreden, afgrijselijke instincten. Wat zal de natuurwetenschap dan zeggen? Ja, de wetenschapsmensen zullen zeggen: dat is een natuurlijke noodzaak. Dat moest geschieden, dat ligt nu eenmaal in de aard van de mensheidsontwikkeling. “


“De hele medische wetenschap zal op een materialistische manier een geweldige ontwikkeling doormaken. De mensen zullen instinctief inzicht krijgen in de genezende…

Like

Een duidelijke analyse alweer. 👊😎

Like

Het cokekabinet.

https://youtu.be/rYkTQk_8qDI

Met coke gaat alles beter zeker?

Ondertussen het écht belangrijke nieuws: Kastaars, Filmfest, Mias.... Gelukkig is er nog het weerbericht. En clowns die de "Mexicaanse griep" van 2009 nog steeds een pandemie noemen (13.763 sterfgevallen wereldwijd, ja officieel dertienduizendzevenhonderddrieënzestig), één van de mildste seizoensgriepjes uit de wereldgeschiedenis, zo'n doktoors gaan we echt niet meer serieus nemen. Enkel en alleen omdat het wetenschappelijk nooit eerder gebeurde dat Influenza type A (H1N1) mensen infecteert was het groot wereldwijd alarm.

https://www.who.int/emergencies/situations/influenza-a-(h1n1)-outbreak

Dertienduizendzevenhonderddrieënzestig overlijdens wereldwijd, in België 17 (zeventien).

https://nl.wikipedia.org/wiki/Mexicaanse_griep

Hadden die sciëntisten ook al aan het neuspoeder gezeten?

Like

Dag Steven,

Allemaal heel erg!

Wat onze minister van gezondheid en welzijn betreft:

Onze Belgische minister van Volksgezondheid ligt onder vuur omdat hij zich niet heeft uitgesproken over de aankoop van de vaccins voor de Belgen.

Hij heeft Medista laten vallen als distributeur om te werken met Movista in 2022.

Waarom? Ondanks het feit dat Movista toen al in de problemen zat:

The Guardian drie jaar geleden: 'Beschuldigingen roepen vragen op over Movianto's beheer van overheidsvoorraden tijdens coronavirusuitbraak'

https://www.theguardian.com/world/2020/may/14/coronavirus-uk-privately-run-ppe-stockpile-chaos-movianto

Waarom zou onze minister overstappen van een Belgische distributeur naar een Europees klungelig logistiek bedrijf voor de distributie van vaccins?

Simpel, het was goedkoper en bovendien:

Movianto is lid van Medicom Valley (Kopenhagen).

Tot de meest prominente leden van Medicom Valley…

Like
Replying to

Hij heeft Medista laten vallen als distributeur om te werken met Movista in 2022.

Niet Movista maar Movianto. Foutje van mijn kant!

Like

Met uw kleine steun blijft deze website online zonder reclame

Doneer een bedrag naar keuze. Met €1 euro zijn wij al enorm tevreden.

Dankjewel voor uw steun!

bottom of page