top of page

IS DAT EERLIJK, CONNER?

KBC-analysten denken dat BPost - een politiek bijhuis van de socialistische beweging - dikke 350 miljoen EUR zal moeten terugstorten aan de overheid ingevolge “creatieve overfacturatie”. Beurshuizen noemen BPost nu “oninvesteerbaar”. De Groene voogdijminister blijft op haar kont zitten en gaat in de gazetten wat zagen over seksisme in de Wetstraat om het eigen onvermogen en gebrek aan daadkracht te maskeren: ze wacht op wat de PS haar opdraagt te doen.


Tijd om andere (semi-)overheidsbedrijven ook een onder de loupe te nemen.


De Nationale Loterij: “neen, krasloten of Lotto, dat is niet gokken”, zegt de SP.a/Vooruit-gepistoneerde CEO Jeannie Haeck, ex-kabinetschef van Vande Lanotte, “want wij besteden veel van onze opbrengsten aan goede doelen.”


Zoals daar zijn, de sponsoring van basket- of voetbalploegen op vraag van politici, die binnen die clubs dan al eens vrienden of ex-echtgenotes stallen die daar vanzelfsprekend een adequate vergoeding voor krijgen. Perfect legaal en buiten de anti-corruptiewet, dus waarom zou je het niet doen? Moraliteit heeft zelden een sos tegengehouden. Het moet alleen patroons en vrije beroepers tegenhouden en de achterban in rechte gelaarsde rijen krijgen achter de Topman.


Een tweejarig contract binnen Lotto-Soudal voor 5 miljoen EUR aan een al gepensioneerde Philippe Gilbert die vervolgens geen trap meer te veel gaf. Een aanwerving van de bestuurder van de Lotto-Soudalploeg… Jeannie Haeck. Die naderhand een ander (Lelangue) deed opdraaien voor de voorspelde mislukking. Rode Solidariteit kent geen mislukkingen, alleen Château Cheval Blanc om het Haecksgewijs per methusalem door te spoelen.


Op dat overheidsgeld betaalde Gilbert geen euro Belgische belasting wegens een leuk stulpje in Monaco dat nu te koop staat voor 23 miljoen EUR. Wacht: op prijzengeld behaald in België zou Gilbert nog een bevrijdende bedrijfsvoorheffing betalen.

Maar hij reed geen platte prijs meer. Waarom zou je ook, met een dieprood vangnet van een paar miljoen? Dat Fluppe een Waalse koereur was bleek natuurlijk ook geheel toeval: de Di Rupo fans in de borinage moesten ook wat. Een deftige sos zorgt ook taalgrensoverschrijdend voor brood en spelen, en laat zijn kiezers verder gelukzalig dom wezen.


Geen sos of geen vakbondsmilitant die riep hoe schandalig dat wel was, die vooruitgeschoven onbelaste studiebeurzen voor de kleine Gilberts. Zelfs geen Raoul of D’Haese reageerde, zelfs geen Melissa die een sponsoring van “Het Verhaal van Vlaanderen” al heel snel een schande vond. Daar betaalde je nochtans geen ezelsdracht lang de Monegask Gilbert mee.


Is dat eerlijk, Conner Rousseau?


Waar waren de ESG-criteria bij de besteding van dat overheidsgeld? Neen, niet van den domme gebaren, jij weet wel wat ESG is. Je studiedienst zeker. En Haeck mag er blijven zitten omdat hij meer Belgen aan het krassen en het gokken brengt? Jij vult intussen wel de brooddozen?


Zolang sossen de eigen stinkende kaviaar- en prostitueestal niet eens grondig uitmesten, blijven ze totaal ongeloofwaardig over de specialist in Knokke: die betaalt namelijk wel een pak nomenclatuurbelasting, binnen of buiten BV. Op de hoogste verdieping van een Hasselts hotel ritsen de rode en linksliberale politici hun broek dicht en lachen eens luidkeels.


Maar wat doet Conner? Benoemt zijn eigen moeder tot voorzitter van de socialistische mutualiteit (die 90% van haar inkomen haalt uit de Belgische Staat/Sociale Zekerheid) en weigert vervolgens elke transparantie over de verloning.


Ons Christel vangt een gedeeltelijk pensioen als Senator, een ambtenarenpensioen (bij de hoogste) als hoogleraar aan de VUB, en nog een habbekrats met het huidige postje.


Als ze maar de zo gekoesterde Wet Wijninckx niet vergeten, toch?


Maar cumul mag terug, overal, ook al was Conner zelf de vrucht van de decumul van pushback-John C, binnenkort de nieuwe Keizer van vol beton gegoten Oostende en Noordzee.


Is de vorige Limburgse voorzitter, Tony Coonen, ex-schoonzoon van Willy Claes, al uitbetaald en is zijn omkopings- en fraudezaak al met solidaire vakbondseensgezindheid onder de tafel geveegd?


Pas op, er is ook goed nieuws:


Ondanks hardnekkige geruchten over een moord door haar stiefzoon, blijft de bevallige flamande de service Mimi Ulens onverstoorbaar op de ABVV-barrikaden staan voor de verworven rechten van de arbeiders. 😉😁


Hoed af.

(hoed: maison Ulens)


Laat ons samen de Internationale aanheffen, en het leed gedenken dat gokverslaafde arbeiders en postbodes wordt aangedaan door hun eigen weldoeners.


De hypocrisie van socialisme en andere groene of dieprode cryptocommunistische partijen en bewegingen ist zum Kotzen.


Pieter Laleman


989 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 commentaires


Corner heeft hoogheidswaanzin in de hoogste graad, denkt dat hij alles weet en alles kent. Hij denkt ook dat hij onmisbaar is en zeer belangrijk. Onnozel ventje, is hij al droog achter zijn oren ??? Bedankt voor de info

J'aime

Dank je Pieter om deze corrupte politici en aangeland corrupte moeder van gay rosse sau in het rode licht te zetten . En dat de PvdA daar ook haar ogen voor sluit, laat ons beseffen dat het volk hen dient en niet de politici.

De nieuwe wereld is niets voor deze w.e.f families

Al is de leugen.......wel.

He Steven

Al het politieke gepeupel is om over je bek te gaan." rossin de graaister" FOEI

FOEI Henebauw en compagnie.

Getekend

Compleetdenker

J'aime

Met uw kleine steun blijft deze website online zonder reclame

Doneer een bedrag naar keuze. Met €1 euro zijn wij al enorm tevreden.

Dankjewel voor uw steun!

bottom of page