top of page
CANVA Boekomslag.png

Ooit was ik een soldaat.

In augustus 2023 verscheen het tweede boek van Steven. In dit indrukwekkende werk deelt hij het aangrijpende verhaal van zijn tijd als militair officier in Kandahar, Afghanistan. Dit meeslepende relaas werpt een bijzonder licht op de periode waarin hij in deze onrustige regio verbleef. Steven neemt de lezer mee op een emotionele reis, waarin hij openhartig zijn ervaringen, uitdagingen en persoonlijke groei als militair en mens beschrijft. Dit boek biedt een unieke inkijk in het complexe landschap van oorlog en de impact die het heeft op degenen die er direct bij betrokken zijn. Met zijn meesterlijke pen en diepgaande reflecties laat Steven ons nadenken over de veerkracht van de menselijke geest en het belang van begrip en empathie in tijden van conflict.

“Het verhaal dat Steven brengt is zowel boeiend als aangrijpend. Het geeft een zeer goed beeld van binnenuit over hoe het dagelijkse leven ter plaatse was. Het zijn verhalen om bij stil te staan. Want een mens vergeet snel. Schouderklopjes en medailles uitdelen aan de soldaten die terug naar huis komen is gemakkelijk, maar hun wonden en trauma’s helpen likken en begrijpen wat ze hebben meegemaakt, is onmogelijk.”

Peter Van Den Broucke, Gepensioneerd kolonel-vlieger ir, Afghanistan veteraan, auteur

“Het boek geeft zeer goed weer – en dat hebben weinigen hem voorgedaan, althans in het Nederlandstalig gewest – wat het leven van een militair gelegerd in vijandig gebied dagdagelijks betekent. Iets wat wij niet-militairen ons moeilijk kunnen inbeelden. Heel mooi om te zien hoe Steven te midden van die gruwelijke werkelijkheid er toch het beste van probeert te maken, ook op menselijk vlak. Hij heeft aandacht voor de Afghaanse vertalers en voor het lokaal kuispersoneel, die misschien nog meer risico’s namen dan de buitenlande militairen. Dat siert Steven.”

Tom Sauer, Professor Internationale Politiek aan de Universiteit Antwerpen

bottom of page