top of page

Veilig en efficiënt was geen leugen, het waren twee leugens

"Veilig en efficiënt," zo luidde de jubelende mantra die de wereld overspoelde toen COVID-19-vaccins voor het eerst op het toneel verschenen. Maar nu, ongeveer twee jaar later, begint het stof neer te dalen, en de realiteit die tevoorschijn komt, is er een van bedenkingen, onzekerheden en groeiende zorgen.


Onlangs werd het Pfizer-contract met de overheid van Zuid-Afrika, gedateerd op 30 maart 2021, openbaar gemaakt. (Bron : Pandemic Transparency - Health Justice Initiative (HJI)) In Europa was een vergelijkbare gebeurtenis eerder voorgevallen, maar de inhoud was grotendeels verhuld door zwarte balkjes, verborgen achter dikke lagen censuur. Dit contract dat nu openbaar werd gemaakt en maar liefst 46 pagina's beslaat, biedt een inkijkje in wat er zich achter de schermen van de vaccinatiecampagne afspeelde. Hoewel we niet met absolute zekerheid kunnen zeggen of Europa exact hetzelfde contract accepteerde, lijkt het waarschijnlijk dat dit als een wereldwijde standaard fungeerde.


Wat echter het meeste zorgen baart, is een specifiek fragment uit dit contract. Hierin wordt onomwonden toegegeven dat het vaccin in een haast is ontwikkeld, dat de langetermijneffecten onbekend zijn en dat er zelfs onbekende bijwerkingen kunnen optreden. De normaal gesproken verplichte procedures voor traceerbaarheid, zoals 'serialization' met unieke identificatienummers, werden opvallend afgeschaft. Serialisatie is een essentieel hulpmiddel dat wordt gebruikt door regelgevende instanties om de geldigheid van farmaceutische producten aan te tonen, zodat ze het product of de producten kunnen traceren tot aan de oorspronkelijke fabrikant. Het is dan ook zeer bedenkelijk en bizar dat Pfizer hier uitdrukkelijk vroeg om dit niet te doen. Al even schokkend is de expliciete vermelding dat Pfizer geen enkele aansprakelijkheid accepteert.Dit brengt ons tot een essentiële vraag: waarom werden deze vaccins aanvankelijk wereldwijd als veilig en doeltreffend bestempeld, terwijl kritische stemmen die legitieme vragen stelden, werden bespot en als onwetend werden afgedaan omdat ze "de wetenschap niet volgden"? Vandaag de dag weten we helaas dat er aanzienlijke bijwerkingen zijn opgetreden. Haast dagelijks kom ik in contact met mensen van wie het leven ingrijpend is beïnvloed na deze injecties.


Op de website www.laatjevaccineren.be van de Vlaamse overheid doen ze echter nog steeds of deze injecties wel veilig en efficiënt zijn. Er staat nog letterlijk het volgende te lezen: “De meest voorkomende bijwerkingen van de coronavaccins zijn een pijnlijke en soms wat gezwollen (rode) plek op je arm daar waar je geprikt bent, vermoeidheid, hoofdpijn, spierpijn en koorts. Soms kan je ook last hebben van gezwollen lymfeklieren. Dezelfde bijwerkingen komen voor bij de boosterprik.” Verder lezen we: “Uit nauwgezette opvolging van mRNA-vaccins door gezondheidsautoriteiten is gebleken dat vooral bij jongens en jonge mannen er een licht verhoogd risico is op myocarditis (hartspierontsteking) in de eerste paar weken na vaccinatie. Deze bijwerking is zeldzaam, kan behandeld worden en heeft een mild verloop.” Ondertussen begrijpt ongeveer iedereen dat dit een manifeste leugen is. De laatste boosterprik is alweer even geleden en nog steeds lezen we elke week in de krant over een bekende sporter die weer het leven liet na een hartaanval. Elke week lezen we in een krant wel een bericht over de reden waarom hartaanvallen toenemen, de olifant in de kamer wordt helaas nooit benoemd.De kritische stemmen die de wereld correct willen informeren worden nog steeds stilgezwegen. Hebben we in de media al gehoord van cardioloog dr. Aseem Malhotra? Deze Britse gerenommeerde arts is zelf dubbel gevaccineerd en trok tot vorig jaar zelf twijfelaars over de streep om de prik te halen. Vorig jaar riep hij echter in een peer-reviewed artikel van 26 september 2022 de wereld op om de mRNA-vaccinaties met onmiddellijke ingang op te schorten. Want, zegt hij, "Een nieuwe analyse van de onderzoeksdata toont dat het risico op ernstige bijwerkingen van het vaccin groter is dan dat om met Covid-19 in het ziekenhuis te belanden."


Helaas doet de Belgische Hoge Gezondheidsraad in België nog steeds of haar neus bloedt. Weldra begint de nieuwe boostercampagne en deze ‘specialisten’ raden zo’n 2 miljoen Belgen een nieuwe coronaprik aan: mensen van 65 jaar of ouder, mensen met onderliggende aandoeningen, zwangere vrouwen, zorgpersoneel en wie samenleeft met mensen met een sterk verzwakt immuunsysteem. Met al de bijwerkingen die we nu kennen is dat niet alleen wereldvreemd maar zelfs misdadig te noemen. Zeker als we het hebben over zwangere vrouwen. Tot voor de pandemie wist ongeveer iedereen dat zelfs een simpele aspirine niet ok is om te nemen als je zwanger bent. Nu werd de wereld overtuigd dat een experimenteel vaccin helemaal geen probleem was. Een UK-overheidsadvies, bijgewerkt op 5 juni 2023, is nochtans zeer duidelijk: "Sufficient reassurance of safe use of the vaccine in pregnant women cannot be provided", vrij vertaald: “De veiligheid van het gebruik van het vaccin bij zwangere vrouwen is onvoldoende onderzocht.” Waarom wordt in België dan nog steeds geadviseerd dat zwangere vrouwen zich ook moeten laten injecteren?


Het lijkt erop dat politieke instanties en media nog steeds terughoudend zijn om volledig toe te geven aan deze realiteit. Ik druk me dan nog zeer voorzichtig uit. Dit gebrek aan transparantie en openheid laat degenen die schade hebben opgelopen door vaccinatie in de kou staan. Dit is geen zaak van 'tegen vaccins zijn', maar eerder een pleidooi voor eerlijke en volledige informatie.


Het is tijd voor verantwoordelijkheid en verheldering. Als we echt willen dat mensen vertrouwen hebben in vaccinatieprogramma's, moeten we de waarheid durven onder ogen te zien, ongeacht hoe ongemakkelijk die waarheid is. Het publiek verdient niets minder dan eerlijke en gedetailleerde informatie over de vaccins die hun lichamen ingaan. Pas dan kunnen we een oprecht veilige en efficiënte weg voorwaarts vinden, zonder dubbele leugens die ons omringen.


Steven Arrazola de Oñate

3.930 weergaven12 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page